PUBLICITAT

Escales-Engordany

El Govern reprèn l’activitat amb una reunió amb tots els ministeris

Álvarez i Naudi assisteixen a la primera jornada de treball com a ministre de Salut i Secretària d’Estat

Per L.R. / E.J.

Reunió del Govern i dels ministeris per parlar dels projectes de futur, ahir.
Reunió del Govern i dels ministeris per parlar dels projectes de futur, ahir. | Govern
El Govern va realitzar ahir la primera reunió de treball conjunt de l’any amb la intenció de «donar un nou impuls al projecte», segons van informar a través de les xarxes socials. A la jornada hi va assistir el cap de Govern, Toni Martí, juntament amb el gabinet ministerial, els secretaris d’Estat i altres càrrecs de confiança de l’executiu demòcrata. Segons va explicar el ministre de Finances, Jordi Cinca, l’objectiu de la reunió era informar i debatre sobre quins són i com s’han d’afrontar els temes capdavanters de la legislatura així com posar en comú i informar sobre les diferents finalitats de cada ministeri. Entre els temes que es van posar sobre la taula, el ministre de Finances va exposar que «hem parlat sobre el projecte que s’està duent terme amb la sanitat i de la reforma de transferències i competències comunals, entre altres qüestions».
 
Tal i com va informar Cinca, es tracte d’una jornada de treball que es porta a terme «no de manera freqüent però sí de tant en tant en cap de setmana» per tal d’agrupar-se un dia «més tranquil·lament, ja que no tenim la càrrega de feina d’un dia laboral normal». 
 
Álvarez i Naudi a la primera reunió/ En la primera trobada del Govern d’enguany també hi van assistir per primera vegada el nou ministre de Salut després de la dimissió de Rosa Ferrer, Carles Álvarez Marfany, així com la també nova Secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudi, malgrat que cap dels dos ha jurat encara el càrrec. Així mateix, també hi va ser present el ministre Xavier Espot que arrel dels canvis ha assumit també l’àmbit d’Afers Socials.
 
La reforma de l’àrea de Salut que ha de fer sostenible el sistema és, de fet, la prioritat que s’ha marcat el cap de l’Executiu per aquesta legislatura. Tal i com ja va avançar Martí en les primeres declaracions de l’any que va realitzar el passat dilluns dia 4, no aconseguir la millora del sistema sanitari al llarg d’aquesta legislatura «ho entendria com un fracàs». 

El Consell General torna a la feina amb dues sessions/ L’activitat parlamentària quasi no s’ha aturat durant les vacances de Nadal. El 21 de desembre es va celebrar l’última sessió de Consell General de l’any 2015 i el 4 de gener ja es van reunir de nou la Junta de Presidents i la Comissió Permanent. Aquest dimecres hi ha sessió de Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera, en què compareixerà el president del Consell d’Administració i la directora de l’INAF, Raül González Fernández i Maria Cosan, respectivament, per analitzar la situació actual del sistema financer. 
 
De moment hi ha convocades dues sessions parlamentàries: la primera, el pròxim dia 21, en què es debatrà la llei de FEDA, i el 4 de febrer, durant la qual està previst debatre el Projecte de llei de pressupost i el Marc pressupostari 2016-2019. La Junta de presidents es tornarà a reunir l’1 de febrer. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT