PUBLICITAT

Escales-Engordany

Els liberals demanen detalls sobre els atacs cibernètics

El grup parlamentari vol informació sobre els fons d’Andorra Telecom a BPA

Per EL PERIÒDIC

Pintat, Gallardo i Majoral, al Consell General.
Pintat, Gallardo i Majoral, al Consell General. | TONY LARA
El Grup Parlamentari Liberal (GPL) ha presentat diverses demandes d’informació perquè el Govern les respongui de forma escrita relacionades amb l’atac de hackers que van actuar contra diferents pàgines institucionals del Govern. 
 
Concretament, sol·licita una còpia de tots els certificats d’actualització dels gestors de continguts, així com un detall de l’arquitectura del sistema i un informe de totes les temptatives d’atac prèvies. També requereixen informació sobre totes les mesures que s’han pres després de totes les temptatives prèvies, una còpia de tots els contractes de manteniment vigents i una dels contractes i factures relacionades amb la seguretat. 
 
D’altra banda, el grup parlamentari també ha presentat una demanda d’informació tenint en compte els fons que té depositats Andorra Telecom a Banca Privada d’Andorra. 
D’acord amb el que es desprèn de la memòria anual de la parapública, Andorra Telecom tindria més d’onze milions d’euros depositats a BPA, entre el compte corrent, els certificats de dipòsits a curt termini, el deute públic del Govern i els fons d’inversió. Partint d’aquesta informació, el grup Liberal pregunta per la situació actual dels fons, diners, o qualsevol altre valor o actiu d’Andorra Telecom a l’entitat bancària. Així mateix, fan petició de la justificació de les diferències de saldo entre dates. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT