PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Córrer pels escolars

Tommy Castellet, Joan Anton Berenguer i Joan Repiso recullen llibres de lectura i material per entregar a centres educatius de Costa Rica

Per ESTHER JOVER MARTÍN

Els tres corredors encarregats de recollir el material
Els tres corredors encarregats de recollir el material | A simple AID
Joan Anton Berenguer, Tommy Castellet i Joan Repiso són tres companys de feina –policies– que comparteixen les curses de muntanya com a passió comuna. Des de fa temps preparen la seva participació a The Coastal Challenge, una cursa que tindrà lloc del 13 al 20 de febrer a Costa Rica. Castellet, que ha viatjat per tot el món, va comentar als col·legues que quan ell viatja acostuma a portar material escolar a les zones remotes que visita. A més, la filla de 7 anys de Berenguer va insistir en ajudar la canalla del país centreamericà, i el que va començar com un repte esportiu també ha esdevingut un projecte solidari per ajudar els escolars.
 
Per realitzar la iniciativa, l’equip ha constituït A simple aid, una iniciativa per ajudar els infants necessitats a través de l’esport. «Recollim tot tipus de material escolar que sigui fàcil de transportar, com llapis, bolígrafs, llibretes, llapis de colors i també llibres», va explicar ahir Berenguer. «Per finançar el transport també hem posat polseres en venda», va afegir. 
 
Berenguer va comentar que la primera recollida de material va tenir lloc a l’escola Líquid Dansa, i d’allà va saltar al Col·legi Sant Ermengol, on l’esportista va oferir una xerrada a l’alumnat, i actualment el material es recull al Col·legi Janer. «El projecte ha creat molta il·lusió entre la canalla, i molta gent s’hi ha involucrat», va afegir. «Arribarem als cent quilos de material!», va afirmar. 
Recollida a les biblioteques 
 
Entre les persones que s’han mogut per la recollida de material, una ha implicat les biblioteques. La Biblioteca Pública del Govern s’ha adherit a la campanya A simple aid i, fins al dia 25, recollirà llibres de text i de lectura destinats al públic infantil, en castellà, i que estiguin en bon estat de conservació. 
 
Els tres policies s’han posat en contacte amb Unicef Andorra que els ha localitzat dos centres escolars on poden lliurar el material aconseguit. «El dia abans de la cursa portarem la meitat del material a una escola que es troba a una hora de San José, la capital de Costa Rica, i l’últim dia de la cursa, entregarem la resta del material a un altre col·legi. L’organització de The Coastal Challenge ens transporta el material durant els sis dies de cursa», va explicar Berenguer.
 
Per tant, tota aquella persona que vulgui col·laborar amb la campanya pot portar els seus contes o llibres de lectura, en castellà, a la Biblioteca Pública perquè en Joan, en Tommy i en Repi ho traslladin a Costa Rica i ho facin arribar a les escoles. La resta de material es pot col·locar a les caixes situades al Col·legi Janer. Per fer el seguiment del projecte, A simple aid ha obert un perfil de Facebook i un compte a Twitter (@ASimpleAid) en què van explicant totes les novetats. I el mes que ve, a Costa Rica.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT