PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

El Centre d’Hostaleria del Mediterrani s’inicia al febrer

Els nous cursos reglats seran d’hostaleria, restauració i gastronomia

Per EL PERIÒDIC

Zona comercial de les Arades a Sant Julià de Lòria.
Zona comercial de les Arades a Sant Julià de Lòria. | EL PERIÒDIC
Andorra acollirà aquest febrer el Centre Superior d’Hostaleria del Mediterrani. I és que ja s’estan ultimant els darrers passos legislatius per poder implantar el centre definitivament al país i impartir cursos d’hostaleria, restauració i gastronomia. 
 
Així, el director de desenvolupament internacional del centre, Ángel Campillo, va remarcar que aquesta setmana s’ha tancat «el darrer tràmit legal que ens quedava», consistent en la constitució com a empresa d’aquesta escola espanyola de formació professional i universitària. 
D’aquesta manera, d’aquí un mes i mig, el centre començarà a impartir els cursos per a empreses turístiques i hotels del país, mentre que al setembre ja s’iniciaran formacions més genèriques també adreçades a alumnes estrangers. El centre ja ha definit les seves instal·lacions, que s’estan adequant per acollir als alumnes interessats. L’espai que acollirà els estudis serà l’antiga zona comercial de les Arades situada a Sant Julià de Lòria. Però mentre les obres no finalitzin, les classes s’impartiran al Centre de Congressos Lauredià, gràcies a un acord firmat amb el Comú de Sant Julià de Lòria. Així mateix, es calcula començar les classes del setembre amb al voltant de 200 alumnes. No obstant, es preveu atraure fins a 4.000 alumnes en cinc anys i fer una inversió propera als sis milions d’euros.
 
També estan en marxa els tràmits legals perquè totes les formacions que s’imparteixin siguin oficials a Andorra, algunes de les quals el Ministeri d’Educació tarda al voltant de dos anys en oficialitzar, segons va informar Campillo. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT