PUBLICITAT

Ordino

L’Auditori inicia temporada amb Antonio Lizana i el seu flamenc

El grup musical presenta la seva nova gira ‘Quimeras del mar’

Per EL PERIÒDIC

Una actuació de flamenc-jazz dels membres d’Antonio Lizana Group.
Una actuació de flamenc-jazz dels membres d’Antonio Lizana Group. | AGENDA.AD
L’Auditori Nacional d’Andorra inicia avui a les 22.00 hores la temporada d’actuacions per aquest any amb un concert de flamenc-jazz a càrrec d’Antonio Lizana Group. D’aquesta manera, el grup presentarà la gira Quimeras del mar amb un directe vibrant, fresc però intens, i amb un missatge d’austeritat i també de festa. 
 
Antonio Lizana s’interessa per les fonts del flamenc des de ben petit a San Fernando, l’illa de Camarón. I aquesta inquietud per explorar totes les possibilitats del seu primer instrument, el saxòfon, el porta a formar-se acadèmicament en música clàssica i, més tard, en jazz, i és en aquest procés d’aprenentatge que sent la necessitat de portar el flamenc més enllà i crea el seu projecte Antonio Lizana Group, en què compon, escriu, canta i toca el saxo, a més de fusionar la tradició flamenca amb l’avantguarda jazzística.

Inicis del flamenc / Els artistes musicals destaquen que el ritme que neix del poble és el llegat musical que atorga una cultura. Així, Al sud de la península Ibèrica hi ha una forma d’expressió musical carregada de tradició, «una història forjada per les diverses cultures que hi van habitar». Tanmateix, la permanència musulmana a la meitat sud de la península durant vuit segles, en l’època de l’Al-Andalus, va deixar una empremta inesborrable que encara segueix latent. Aquesta influència –juntament amb la d’alguns pobles nòmades com els zíngars– va donar lloc al que avui dia es reconeix com l’estil musical flamenc. 
 
Auditori Nacional / L’Auditori Nacional d’Andorra, situat a Ordino, és un edifici que data de començament dels anys 30 i està situat al costat de la Casa Museu d’Areny Plandolit.
La construcció de l’espai nacional està dividida en cinc plantes que corresponen a un subsòl format per dos nivells, on hi ha una zona de magatzem, els camerinos, els lavabos i una zona polivalent que té diverses utilitzacions en funció de l’acte que es faci. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT