PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia intensifica la vigilància i cerca als autors de furts a xalets

Joies i diners constitueixen el botí dels sospitosos, que actuen en llars unifamiliars en absència dels propietaris

Per MARISA DA COSTA

La investigació al voltant de la cadena de furts segueix en peu, alhora que s’ha extremat la vigilància.
La investigació al voltant de la cadena de furts segueix en peu, alhora que s’ha extremat la vigilància. | TONY LARA
La Policia segueix la pista dels autors de diversos robatoris a vàries llars unifamiliars del país, d’on haurien estat sostretes joies i diners –el valor dels quals encara no ha estat quantificat– tot aprofitant que es tractava de domicilis desocupats en el moment de l’assalt.
 
Els furts produïts en varis xalets del Principat en el transcurs de les darreres setmanes ha portat els efectius del cos d’ordre a extremar la vigilància en enclavaments especialment susceptibles al cop del que semblaria obra de més d’un autor, sospitosos d’aquesta onada de sostraccions desenvolupades en urbanitzacions constituïdes per llars benestants i certament apartades dels nuclis, segons la informació facilitada des del mateix servei de policia.
 
A més de potenciar les mesures de seguretat en els punts del país més aïllats, s’han intensificat els controls per tal d’avançar en la investigació dels casos i la localització dels seus executors. Malgrat no detallar el nombre exacte de violacions d’habitatge produïdes, des del cos de seguretat es va corroborar la sospita que aquesta onada de delinqüència ha estat ocasionada per la mateixa persona o persones, vistes les coincidències existents entre uns i altres casos.
 
‘Modus operandi’/ Tal com van constatar els agents policials a El Periòdic, les diferents arremeses estan constituïdes d’una mateixa manera de procedir per part dels autors. Tot i que les indagacions segueixen en marxa i a l’hora del tancament de l’edició encara era prematur parlar d’un grup professionalitzat, sembla que els autors són coneixedors de les seves actuacions. 
 
Les llars afectades són cases primordialment unifamiliars que es trobaven en absència dels seus propietaris en el moment en què es produïen els assaltaments, pel que únicament s’haurien de lamentar danys materials i no s’han constatat agressions, segons fonts policials. També coincideix en les diverses entrades improcedents el botí pel qual s’interessava la persona o grup delinqüent. Tal com s’ha pogut corroborar al llarg de la investigació, que segueix en peu, els furts tenien com a finalitat la sostracció de material de valor caracteritzat per la seva portabilitat. 
 
Joies i diners són el principal objectiu dels culpables. Per ara, per contra, encara no s’ha quantificat la  xifra de la suma total furtada; se segueix analitzant què ha estat sostret de cada habitatge així com també s’investiga per descartar la possibilitat que, a banda de les violacions ja constatades, se n’hagin produït d’altres en domicilis els propietaris dels quals es trobin fora i no resideixin als xalets amb assiduïtat.
 
SObre els autors dels fets/ Són precisament les coincidències donades en el modus operandi, repetit en diferents indrets al país –presumiblement per dificultar la persecució–, les que condueixen els investigadors a pensar que es tracta d’un únic culpable, ja sigui a nivell individual o bé obra d’un grup organitzat o de més d’una persona.
 
Per ara es desconeix el nombre exacte d’implicats en els fets, així com tampoc no es disposa de les característiques físiques ni personals dels encarregats d’entrar en diferents xalets allunyats del centre dels pobles. Els efectius del cos d’ordre segueixen implicats en la recerca i oberts als detalls que puguin provenir de la participació ciutadana. Des de l’Obac s’agrairà qualsevol detall que pugui aportar informació.
 
Els agents es troben per ara en la fase de recollida d’elements indiciaris així com també treballen per descartar nous casos. La recerca s’estendrà a altres territoris en cas que es constati la possible fugida dels autors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT