PUBLICITAT

Andorra la Vella

A donar-ho tot

Deixar-se la pell és l’únic que promet el BCA la jornada que decideix les dues places que queden per a la Copa del Rei

Per Iván Moure

La plantilla del MoraBanc Andorra, a la pista del Poliesportiu moments abans de l’inici del partit de la setmana passada contra el Baloncesto Sevilla.
La plantilla del MoraBanc Andorra, a la pista del Poliesportiu moments abans de l’inici del partit de la setmana passada contra el Baloncesto Sevilla. | ACB PHOTO / A. MARTÍN
Diumenge el MoraBanc Andorra pot viure la derrota més dolça de la temporada o la victòria més amarga. Guanyant o perdent, l’equip que dirigeix Joan Peñarroya pot acabar jugant la Copa del Rei, en funció de com vagin els resultats dels enfrontaments que també han de jugar Unicaja, Bilbao, Fuenlabrada. Està clar que si dos o menys equips sumen la novena victòria a la Lliga Endesa, tindran el bitllet per anar a la Corunya del 18 al 21 de febrer. Si són més de tres els que guanyen ho decidirà l’average, de la mateixa manera que si perden almenys tres d’aquests quatre equips. El Múrcia només tindria opcions amb aquesta darrera conjectura, però possiblement hauria d’aconseguir una victòria amplia per neutralitzar el balanç de -20 en l’apartat de punts a favor i en contra. Qui millor ho té hores d’ara és el Bilbao, l’únic que juga a casa però arrossega un average de -19. El Fuenla és el que pitjor ho té amb un -32, el MoraBanc està a zero i l’Unicaja té un +53.
 
Qualsevol intent de treure la calculadora acaba en un laberint sense sortida, però això també fa que davant es presenti una jornada apassionant, plena de nervis, amb els nou partits jugant-se a la mateixa hora (12.30 hores)... Una situació digna de la millor lliga d’Europa, tal i com va assenyalar Daniel Clark: «És genial per a l’ACB i demostra el nivell que té. Serà un final de primera volta igualat i amb tensió. Si a la segona volta passa igual es viurà un final de temporada apassionant».
 
Són tantes les travesses que poden donar al MoraBanc l’accés a la Copa o deixar-lo a les portes que el vestidor només pot prometre una cosa: donar-ho tot. Això sí, amb la ferma esperança de que, tal i com està jugant l’equip, és possible guanyar en un pavelló tan extremadament complicat com és la del Fernando Buesa Arena. Luka Bogdanovic ni s’immuta qüestionat per la jornada passada, en la qual darrera de la victòria tricolor contra el Sevilla el dissabte van venir les de tots els seus rivals directes el diumenge, inclosa la del Fuenla davant el Reial Madrid. «Prefereixo que ho aconseguit nosaltres a que ens ho donin fet els demès», va assegurar l’ala pivot serbi. Ara bé, té clar que començar com el darrer partit serà la sentència: «Si juguen 30 minuts bé a Vitòria com vam fer contra el Sevilla no tindrem prou. D’inici vam estar tous en defensa i  després vam poder capgirar la situació. Això, el Baskònia no t’ho deixa fer. Et mata. Així que hem de donar-ho tot els 40 minuts perquè ». Clark va afegir: «Jo ja esperava arribar al final de la primera volta amb opcions. Sabíem que jugant bé podríem fer-ho però ara, contra el Baskònia, haurem de fer-ho tot bé. Anirem a guanyar i a fer el millor partit possible, com hem fet des del primer partit».
 
Bourousis, la gran amenaça / Tant el serbi com l’anglès van coincidir a dir que Ioannis Bourousis serà la gran amenaça dels bascos. «El Baskònia és un equip molt complert, amb 12 jugadors d’alt nivell i un referent clar», va indicar Bogdanovic en referència al pivot grec. «És el seu jugador més important. Clau per a ells», va afegir Clark. I amb tota la raó, perquè estan parlant del jugador més valorat de la Lliga Endesa, el que més rebots captura, el tercer que més personals rep i també el que més tirs lliures anota per partit (4,27 amb un encert del 88,89%). El duel espectacular amb Shermadini a la pintura està més que garantit.
 
Sense pressió / Amb una oportunitat històrica com és aquesta al davant, el vestidor tricolor no veu que hi hagi una pressió afegida. Tot al contrari. Per a Bogdanovic: «Hi ha més motivació, però volem jugar com sempre». Clark veu aquest enfrontament com «un més, i després que passi el que passi».
 
Dos exemples de que sí, es pot / Davant, però hi ha un gran de la Lliga Endesa. El tercer classificat amb 13 victòries i 3 derrotes que ja fa com mes i mig que va assegurar-se acabar la primera volta en el top-7 i que a casa ha guanyat set dels vuit partits que ha jugat. Barça, Madrid o Gran Canària entre d’altres rivals. Això sí, va caure amb el Tenerife en la jornada 9 (92-98), deixant clar que no és insuperable a casa. I sense oblidar que la temporada passada, en la tercera jornada, l’equip de Perasovic va caure 87-85 al Poliesportiu. Sí, es pot.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT