PUBLICITAT

PERAMOLA

Convocat el segon Premi Literari Guillem de Belibasta

El concurs, impulsat des de Tragó, ret homenatge a qui va ser l’últim prefecte càtar

Per EL PERIÒDIC

Premi Guillem de Belibasta 2016
Premi Guillem de Belibasta 2016 | El Periòdic
L’Ajuntament de Peramola ha convocat la segona edició del Premi Literari Guillem de Belibasta, per a obres del subgènere de la narrativa breu d’aventures a la natura. El guardó reconeix la figura de qui va ser l’últim prefecte càtar (en occità, Guilhèm de Belibasta) i té l’objectiu de fomentar entre els escolars del sud de l’Alt Urgell l’afició per la literatura i per escriure.
Els organitzadors van considerar que el gènere és «bastant atractiu» i que «no hi ha gaires certàmens que, exclusivament, premiïn aquest estil». La seu del certamen és el poble de Tragó, en bona part per la voluntat de col·laboració dels veïns i per la bellesa del poble, situat just a la vora del riu Segre i envoltat per conreus i boscos.
Des de Peramola i Tragó volen que el premi «vagi esdevenint un certamen complet, una festa de la cultura que obri la porta a altres gèneres o aspectes artístics i culturals, a fi d’incentivar l’escriptura i la creació artística». Els cartells per a promoure’l i fer-ne difusió són creació d’un artista diferent cada any. Una de les fotografies guanyadores del concurs que se celebra durant la Festa Major servirà de portada de les carpetes del certamen i rebrà un guardó especial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT