Com si res hagués passat

El MoraBanc respon al ‘no a la Copa’ amb control de la situació i comença la segona volta amb triomf de pic i pala davant un CAI incansable

Per Iván Moure

Bogdanovic fa un bloqueig sobre Sastre en la zona de pick and roll per deixar Stojanovski lliure, ahir al Poliesportiu. | ACB Photo / Albert Martín
No era un examen fàcil. Quedar-se sense el bitllet a la Corunya a última hora després de cinc setmanes en posicions de Copa podia haver estat un cop difícil de pair. Però el MoraBanc va deixar ben clar que no, que la vida continua i, com si res hagués passat, va fer el seu bon bàsquet, va tenir controlat un rival incansable, que es va resistir a perdre fins les últimes, i va saber segellar la novena victòria amb la solidesa d’un equip treballat de cap a peus Un equip que la setmana que ve se’n va al Palau i que se sent fort, sobretot de cap, després d’haver guanyat un CAI, un equip europeu menyspreat per la classificació, però de qualitat.

Els dos cincs van sortir al parquet com si portessin encara en xandall. Defenses toves i atacs dubitatius i sense punteria. Benzing es va animar vist el panorama i va posar els seus cinc amunt. Això va fer despertar els tricolors, que van donar un pas endavant  amb Bogdanovic de protagonista, que va tornar la moneda amb una penetració i un triple que igualaven la situació, però el primer parcial dels de Peñarroya no es va aturar aquí, ja que Shermadini des del tir lliure i Stojanovski van donar el primer avantatge local superats els cinc minuts de joc aprofitant l’encara defensa de mantega del CAI (9-5). Així que els visitants van posar-se les piles de la mà d’un voluntariós Bellas, que va encertar una i va regalar altres dues a Benzing i Norel per tornar a invertir la situació (9-11). Stojanovski, el més calent de canell, va igualar però de nou Benzing, aquesta vegada sol al perímetre i en una segona jugada, va obligar a Peñarroya a demanar temps mort per impedir un nou descontrol dels seus a la rereguarda.

Un nou MoraBanc va tornar al parquet, més aplicat en defensa com demostra una falta en atac a Schreiner fent pressió després de dos tirs lliures de Bogdanovic, i fresc en atac, amb moviments que van permetre les penetracions d’Stojanovski i Schreiner. Al final, parcial de 8-0 amb dos lliures de Clark i els primers deu minuts van acabar 19-14 perquè Jones va fallar davant la cistella una d’aquelles que es fiquen 999 de 1.000 i Schreiner, un triple sol amb la botzina a sobre.

El CAI va avisar ben d’hora al segon quart que tenia ganes de guerra. Jelovac estava fresc i va començar el seu recital fins el descans en forma de 15 punts, 2 rebots i 1 tap amb un 2+1. Jones va sortir per Shermadini i va començar a tenir protagonisme a la pintura amb pilotes que fins llavors no li arribaven a Shermadini, i el nord-americà va respondre amb  cinc punts que donaven un màxim avantatge als locals de set (27-20).
El CAI, de nou en escacs, va prémer les dents per mantenir-se viu contrarestant els triples de Stojanovski i Schreiner buscant l’inspirat –des de tot arreu- Jelovac i de pas carregant de faltes un MoraBanc que ho pagaria concedint 9 punts de 12 possibles quan va estar en bonus. Un fet, per cert, que va crispar una vegada més l’afició amb els àrbitres, en especial arran d’una intencionada de Shermadini que el CAI va aprofitar amb els dos lliures de Norel i una cistella de Jelovac per retallar quatre punts i posar-se 40-37. Amb els decibels a la grada a màxim volum i un intercanvi de cistelles es va arribar al descans 48-45. No estava sent fàcil.

Enlairament tricolor / Betinho va aixecar un ai general quan es va quedar curt en el salt per esmaixar en la primera jugada de la represa però l’equip de Peñarroya semblava no voler patiment a última hora i, amb una marxa més en defensa i vitalitat ofensiva va donar un mossegada per posar-se 54-47. L’efecte col·lateral: la tercera de Shermadini que va obligar Peñarroya a tirar més de Clark i Jones. La pintura no es va ressentir -14 punts entre els dos en aquests deu minuts-, va haver-hi més vigilància a Jelovac i les distàncies es van anar ampliant amb l’encert de l’anglès i Beto des del triple, i el poder de Jones a la pintura per arribar a una màxima diferència de 73-62, just a l’acabament del tercer quart.

Tocava defensar, i es va fer bé perquè durant quatre minuts , el MoraBanc no va donar una buscant  la xarxa rival. Jones va fer passes, després va provar un triple que no va tocar ni ferro i Navarro el va imitar amb un tir idèntic. Va trencar el malefici Sada amb un meló a taulell des del tir lliure però els de Casadevall, tot i que tampoc estaven gaire fins, van trobar dues vegades Swing sol al perímetre i va tornar a ressuscitar (75-69).

Peñarroya va demanar temps mort, va donar entrada a Shermadini i amb ell, en un partit tan físic com s’estava veient, es va trobar l’estabilitat en defensa i alguns forats en atac que van rematar el georgià i Bogdanovic per posar-se a deu a 3:50 per al final (79-69).

Casadevall va demanar temps mort per posar ordre als seus. Va intentar revifar per enèsima vegada el CAI però el MoraBanc tenia un avantatge prou gran i tampoc es va deixar intimidar. No li va tremolar en canell a Bogdanovic en un moment important per fer pujar el 82-73 i Shermadini va erigir-se com l’heroi al final amb quatre punts seguits i un rebot ofensiu capital per acabar de lligar el novè triomf. Bogdanovic va tancar una nit feliç amb un triple i un alley oop made in macedònia que feia desfilar els 4.412 espectadors amb la sensació de que sí, es poden fer «coses interessants».