PUBLICITAT

Escales-Engordany

Els comuns, disposats a allargar la congelació

El Govern planteja que els comuns unifiquin més serveis

Per L.R.

Reunió d’ahir de Martí i Naudi amb els cònsols d’Escaldes-Engordany.
Reunió d’ahir de Martí i Naudi amb els cònsols d’Escaldes-Engordany. | ANA / M.B.
El cap de l’Executiu, Toni Martí, va assegurar ahir amb els cònsols que tots els comuns estan disposats a acceptar una nova congelació de les transferències el 2017 si fos necessari. Així ho va declarar durant la roda de premsa posterior a la reunió amb els cònsols d’Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, juntament la Secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudi. Amb la d’ahir finalitza la primera presa de contacte amb els comuns per arribar a un acord sobre la delimitació de les competències. 
 
Segons va afirmar Martí, es tracta d’un «sentiment general de tots els cònsols», per la qual cosa «no hi hauria inconvenient major si s’hagués de continuar un any més en torn d’aquests 54,6 milions». En aquest sentit, Marín li va donar suport i va assegurar que «si el Govern ho està passant malament, els comuns han d’estar al seu costat» i que si cal allarga la congeleció «nosaltres hi estem disposats». 
 
D’altra banda, el cap de Govern va felicitar el comú escaldenc pel bon estat dels comptes de la parròquia però va recordar que no totes  tenen la mateixa situació econòmica. Per això va apuntar que invertiran més en aquelles parròquies que ho necessitin, com és el cas de Sant Julià de Lòria, i va plantejar que els comuns mancomunin serveis per tal de reequilibrar la seva situació financera. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT