PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’APRA es reunirà per valorar les noves mesures ramaderes

Les iniciatives preveuen evitar més accidents amb bestiar al port d’Envalira

Per EL PERIÒDIC

Un ramat transitant pel centre d’una carretera general.
Un ramat transitant pel centre d’una carretera general. | E. G.
L’Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d’Andorra (APRA) es reunirà durant aquesta setmana amb els membres i ramaders d’Encamp per valorar i posar en comú les opinions sorgides després de les dues mesures de prevenció acordades –fa unes setmanes– entre el comú de la parròquia i el Govern per evitar més accidents amb bestiar al port d’Envalira. 
 
Unes mesures que els membres de l’oposició comunal, tant liberals com socialdemòcrates, van aplaudir. Puntualitzant que cal estar alerta de com evolucionen i modificar-les si cal.
 
Canvis dels nous acords / Amb la implantació d’aquests nous acords, els ramaders d’Encamp que dugin bestiar a pasturar als entorns del port, tindran l’obligació de tancar amb filferro electrificat les zones de pastura per evitar que el bestiar entri a la carretera. A més, hauran de contractar els serveis d’un vaquer perquè vigili els animals. 
 
En cas que algun ramader no respecti aquestes obligacions, podrà ser multat amb entre 600 i 1.200 euros, així mateix, si un dels seus animals provoca un accident, haurà de pagar els desperfectes al conductor afectat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT