PUBLICITAT

Barcelona

Andorra en la quietud del canvi

Dani Garcia trasllada la seva darrera exposició del ‘Carrousel du Louvre’ a Barcelona

Per EL PERIÒDIC

Dues de les fotografies d’Andorra exposades de Dani Garcia.
Dues de les fotografies d’Andorra exposades de Dani Garcia. | FIFTYDOTS
«Hi ha indrets al món en els que sembla que el temps s’aturi, que les presses de la civilització s’esvaeixen i la vista es perd a la llunyania, fins al punt en què fixem la vista a l’horitzó i acabem per perdre la noció del temps». «Res canvia, tot segueix impertorbable durant el transcurs de les hores».
 
Amb aquesta reflexió, l’autor Dani Garcia representa la seva darrera exposició Andorra Landscapes. Una mostra fotogràfica que el proper dijous a les 19.00 hores s’inaugurarà a la galeria Fifty Dots de Barcelona després d’haver passat pel Fotofever Paris 2015, la fira internacional de fotografia artística cel·lebrada el passat mes de novembre al Carrousel du Louvre.
 
Garcia és mostra com un fotògraf que busca en el paisatge més pur l’essència més primitiva que ofereix l’hàbitat natural. Les imatges que capta amb la seva mirada d’artista apareixen plenes de contradiccions. Per una banda semblen quadres dolçament extrets de la natura i, per una altra, estan dotades d’un immens dramatisme que és capaç de transportar als observadors a espais interiors quasi ignots. 
 
Sota els seus hàbils dits, Garcia juga amb la càmera per mostrar diferents facetes d’un mateix paratge a través del joc de la llum i dels matisos o, inclús, l’absència del color. I tot això gràcies als alts contrasts que ofereixen els climes extrems. És per això que les escenes retratades sota la seva particular i especial perspectiva sovint amaguen una subtil ironia o doble sentit que inspiren diferents reflexions i interpretacions.
Així, Garcia destaca que Andorra és un país singular, desconegut per a molts, que condensa en molt poc espai tot el citat anteriorment. 
 
«En tan sols uns minuts podem passar de carrers destinats al comerç de més alt nivell a submergir-nos en l’exuberant natura o deixar-nos arrastrar per la velocitat del descens per pistes d’esquí que s’enllacen entre elles fins a convertir-se en un dels majors dominis esquiables d’Europa». I tot això «separat per escassos metres i per pocs quilòmetres». Tanmateix, l’autor afirma que la fotografia «ens serveix per immortalitzar la quietud del canvi». I heus aquí com, gràcies a una sèrie de fotografies, «aconseguim plasmar aquest magnífic espectacle que entronca natura i civilització». D’aquesta manera, amb la seva nova exposició, Garcia retrata la part més pura i intrínseca d’Andorra amb fotografies que combinen l’entrellaçament de colors, ombres i jocs de llum que escenifiquen el paisatge més idíl·lic i embellidor del Principat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT