PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Habitacions d’hotel per hores

L’Abba Xalet Suites és l’únic allotjament que permet ocupar una cambra a temps parcial

Per ESTHER JOVER MARTIN

Una de les habitacions de l’Abba Xalet Suites que l’hotel promociona a la seva página web
Una de les habitacions de l’Abba Xalet Suites que l’hotel promociona a la seva página web | Abba Suites
Imagini’s que viatja a Madrid per una reunió de feina, s’acaba abans del previst i ha d’esperar diverses hores fins que surti el seu tren, o ha d’agafar un vol molt aviat i ha d’estar a primera hora a l’aeroport. Doncs hi ha hotels que ofereixen habitacions per hores: tres, sis o dotze, segons les necessitats. L’empresa ByHours facilita un cercador per trobar hotels disponibles per unes hores, però a Andorra només hi ha un establiment que ofereixi la possibilitat, i no sempre hi ha places en les dates sol·licitades.
 
L’hotel que permet utilitzar una habitació per tres, sis o dotze hores és l’Abba Xalet Suites, un allotjament quatre estrelles a la Massana. El seu director, Miquel Martínez, ha explicat que «durant tot l’any 2015 només hi va haver cinc reserves d’aquestes característiques. Són casos molt singulars i, en general, a Andorra no funciona». L’Abba Xalet Suites, però, ofereix l’opció des de fa un parell d’anys perquè és «un compromís en cadena, funciona als establiments que tenim a Espanya», ha aclarit.
 
La iniciativa té molt d’èxit a les ciutats grans de tot Europa ja que la tipologia de client que la utilitza és una persona que viatja per negocis, ha d’agafar un avió o, evidentment, una parella que vol passar una estona d’intimitat. «Aquí és complicat», ha admès Martínez, «però fora d’Andorra funciona molt bé».
 
La Unió Hotelera d’Andorra no té un posicionament al respecte ja que entén, segons ha manifestat el seu president, Òscar Julián, «que ho ha de valorar cada establiment segons el tipus de client que té». De fet, el perfil del turista que visita el Principat no encaixa amb aquest servei ja  que la majoria aprofita per fer una estada d’almenys una nit.
 
El nombre d’excursionistes, és a dir, de persones que vénen a pasar el dia, es redueix, i acostumen a ser persones que apuren totes les hores de la jornada d’escapada, tot i que potser podrien aprofitar l’ús d’una habitació durant unes hores per fer una becaina després d’esquiar o anar de compres, abans d’emprendre el viatge de tornada. 
 
El preu de les habitacions per hores és variable. Per exemple, reservar una habitació dobles a l’Abba Xalet Suites durant tres hores val 28 euros, sis hores, 40 euros, i dotze hores, 52 euros. A més, la clientela disposa d’accés gratuït a wifi, i pot demanar esmorzar, cistella de fruites i cava.
 
Els hotels per hores no s’han de confondre amb els meublés, edificis que van néixer als anys 30 del segle XX a Barcelona i que oferien lloguer d’habitacions per hores per, diguem-ho clar, mantener-hi relacions sexuals, amb la parella, l’amant o pagant. Recorden la histórica i discreta Casita Blanca?
 
Els meublés han anat deixant pas als anomenats Love Hotels o Hotels per a parelles, en què també s’ofereixen hotels per hores. En tot cas, ByHours és un servei que ofereix la recerca d’habitacions per un període concret, en qualsevol allotjament. L’ús que se’n faci de l’habitació ja depèn de cadascun.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT