PUBLICITAT

Andorra la Vella

Gracia visita el Principat en motiu de la capitalitat iberoamericana

El secretari d’Estat de Cooperació Internacional es reuneix amb el Govern

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la visita de Gracia Aldaz al Principat, ahir.
Un moment de la visita de Gracia Aldaz al Principat, ahir. | TONY LARA
El secretari d’Estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica d’Espanya, Jesús Manuel Gracia Aldaz, va visitar ahri el Principat coincidint amb la capitalitat iberoamericana de la cultura que ostenta Andorra la Vella aquest 2016. Durant la seva visita, Gracia es va reunir amb el cap de Govern, Toni Martí, i va participar en diverses reunions a l’entorn de l’espai iberoamericà i la cooperació internacional d’ambdós països.
 
Jesús Manuel Gracia Aldaz, acompanyat del seu cap de Gabinet, Ricardo Santos, i de l’ambaixador espanyol a Andorra, Manuel Montobbio, va participar en una reunió de treball amb el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, la ministra de Cultura, Olga Gelabert, i l’ambaixador andorrà a Espanya, Jaume Gaytán, per tractar qüestions al voltant de l’espai iberoamericà, la cooperació internacional i la participació d’Andorra en programes iberoamericans.
 
Entre d’altres qüestions, en la reunió es va exposar l’obertura econòmica del país i la participació del Principat en organismes internacionals i programes i projectes iberoamericans. En l’àmbit educatiu, a més es van tractar temes sobre la mobilitat dels estudiants, el reconeixement de títols universitaris i les beques, i s’ha comentat la preparació de la propera Ministerial d’Educació preparatòria de la Cimera de Cartagena de Indias, que tindrà lloc a Andorra.
 
Pel que fa a la capitalitat iberoamericana de la cultura que ostenta Andorra la Vella, en la reunió s’ha parlat de la seva programació i projecció internacional, així com d’iniciatives com el XI Congrés Iberoamericà de periodisme i el Festival audiovisual de joves creadors dels Pirineus.
 
En la segona part de la reunió, per tractar qüestions més concretes sobre els programes iberoamericans amb participació andorrana, també es van unir a la trobada el rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, el director de l’Institut d’Estudis Andorrans, Jordi Guillamet, i el director de Ràdio i Televisió d’Andorra, Xavier Mujal. Així mateix, el secretari d’Estat espanyol també va visitar el síndic general, Vicenç Mateu, i els cònsols d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i Marc Pons.
 
Durant la seva estada, Gracia participarà, juntament amb Saboya i Montobbio a la conferència La construcció de la comunitat i l’espai iberoamericà: reptes i oportunitats. Aquesta és la tercera sessió dels diàlegs iberoamericans a Andorra, que tenen el propòsit de contribuir al debat sobre la construcció de l’espai iberoamericà.
 
Un altre aspecte tractat en la reunió ha estat l’anunci, per part del ministre Saboya, de la propera signatura d’un acord bilateral que regularà la situació dels familiars del personal diplomàtic, consular i administratiu de les missions diplomàtiques i oficines consulars. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT