PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Saló del Videojoc se supera amb 7.000 visitants

Un dels futurs objectius de l’acte és potenciar l’assistència de turistes

Per ESTEFANIA GRACIA

Un grup de joves juga concentrat en un dels tornejos del Saló del Videojoc, ahir.
Un grup de joves juga concentrat en un dels tornejos del Saló del Videojoc, ahir. | TONY LARA
La setena edició del Saló del Videojoc ha assolit el sostre de 7.000 visitants durant els tres dies del certamen. «Ha estat tot un èxit», van destacar ahir des d’Andorra Telecom. A més, «el dissabte va ser el dia amb més afluència, també per la visita il·lustre que vam tenir dels dos youtubers espanyols, però durant divendres i diumenge també ha vingut molta gent». 
 
Tot i això, els organitzadors de l’acte van matisar que ja s’ha tocat «sostre a nivell de quantitat de visitants, així, pels propers anys, ens agradaria dirigir-nos més als turistes i mirarem com fer aquesta proposta». «Però és una idea que encara està molt verda i que s’hauria de treballar amb Andorra Turisme». D’aquesta manera, de cara a les properes edicions, es mirarà de potenciar aquest sector, «tot i que creiem que ja ve gent d’abaix, sabem de gamers que han vingut de fora perquè donem bons premis, però tenim altres turistes que visiten Andorra i si coneguessin que es celebra el Saló del Videojoc es podrien apropar i passar un cap de setmana». 
 
A més, Andorra Telecom va destacar que entre els visitants que ha tingut l’esdeveniment, «hem copsat que hi ha bastants esquiadors que al baixar s’apropen al saló, i creiem que aquesta és una bona opció per treballar-ho i poder-ho potenciar de cara a altres anys». 
 
Així mateix, els organitzadors van detallar que els jocs amb més inscrits han estat el FIFA 2016, League of Legends, Call of Duty i les activitats de ball, «moltes noies hi han participat». Pel que fa a la novetat d’aquest any, la robòtica, Andorra Telecom va assegurar que estan molt satisfets «perquè moltes famílies s’hi han apropat per interessar-se pel robot NAO i els jocs amb robots». Així que l’any que ve «repetirem l’espai o inclús ampliarem la zona de robòtica amb nous elements». 
 
Tanmateix, Andorra Telecom va puntualitzar que la forquilla d’edat es va ampliant cada vegada més. «Tenim cada cop més visitats de tres o quatre anys que ja juguen a la wii o als jocs d’esport amb una soltesa fascinants, i la franja també va creixent amb els pares, que cada vegada n’hi ha més». 
 
Visita dels ‘youtubers’ / La visita dels youtubers va ser molt aplaudida pels seguidors i fans que es van desplaçar fins al saló per poder veure als seus ídols. «Són un públic més aviat jove i que nosaltres no coneixíem gaire, ens va sorprendre», va remarcar l’organització. Però en vista de l’èxit, «estem estudiant fer altres visites com aquestes per les properes edicions i fer alguna acció amb els youtubers». 
 
Samarretes Solidàries / De les 1.000 samarretes solidàries fetes per aquesta edició, només en va quedar una cinquantena. La recaptació –dos euros per samarreta– es lliurarà durant el dia de demà a l’Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT