PUBLICITAT

la seu d'urgell

La Mancomunitat estrena 6 nous vehicles de recollida de residus

La flota compleix amb els objectius de reducció d’emissions de diòxid de carboni

Per El Periòdic

L’entrega de productes al projecte ‘Aliments per la solidaritat’, ahir.
L’entrega de productes al projecte ‘Aliments per la solidaritat’, ahir. | El Periòdic
La plaça dels Oms de la Seu d’Urgell va acollir ahir la presentació de la nova flota de camions de recollida de residus de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, que es posarà en marxa a través de l’empresa contractada Urbaser que ha fet una inversió de prop d’un milió d’euros (977.716 euros). A la presentació hi han participat el president de la Mancomunitat, Ricard Mateu, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el gerent de la mancomunitat, Jordi Vilaró, acompanyats d’alcaldes i regidors de diversos municipis de l’Urgellet. 
 
El servei de recollida compta amb un total de sis nous vehicles que compleixen la norma ambiental EURO6, és a dir, amb una reducció d’emissions de gasos contaminants a l’atmosfera, tal com marca el Pla d’Acció d’Energia Sostenible PAES de la Seu d’Urgell. En aquest sentit, Batalla va manifestar que «des de la Mancomunitat s’ha volgut orientar a aquesta nova flota de camions a un estratègia més global que ens marca el Pacte d’Alcaldes per la Sostenibilitat com és la disminució de les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera en un 20% l’any 2020 respecte al 2005». A més a més, els camions porten retolat el doble missatge No reciclar costa molt. Reciclar bé costa poc, que té com a objectiu conscienciar la població de la importància del reciclatge de les deixalles.
 
Recollida simultània / Dos dels camions adquirits estan dissenyats per a la recollida simultània de l’orgànica i de la resta (residus no reciclables). Aquests camions tenen dos compartiments de manera que els residus es recullen separats. També s’ha adquirit un vehicle rentacontenidors amb l’objectiu de tenir els mitjans necessaris per rentar els contenidors de resta un cop cada mes i els contenidors d’orgànica cada setmana. Un quart vehicle servirà per a la recollida dels mobles que llencin els ciutadans aprofitant el servei setmanal de recollida de mobles i electrodomèstics. Els altres vehicles són dos camions per fer la recollida selectiva d’envasos, paper i vidre, i el seu transport a les plantes de reciclatge.
 
D’altra banda, el president de la MEU, Ricard Mateu, ha destacat «l’èxit» de la campanya endegada el passat mes de novembre Reciclar porta beneficis a tots, que ha consistit en el repartiment entre els veïns dels municipis que formen part de la mancomunitat d’uns 2.600 cubells per a la recollida d’orgànica i bosses compostables. Per la seva part, la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet es va comprometre amb els ciutadans que si augmentava la recollida d’orgànica, es destinaria l’estalvi obtingut al projecte Aliments per la Solidaritat.
 
Al gener s’han recollit 21 tones més d’orgànica respecte el mes de gener de l’any passat, de manera que la Mancomunitat ha pogut fer un donatiu d’aliments per un import de 2.800 euros. Concretament, els responsables del projecte han rebut de mans de la Mancomunitat 1.500 litres de llet, 300 litres d’oli i 400 ampolles de sabó per a la roba. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT