PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cinca es nega a la conciliació amb Nomen

L’exconseller acusa el ministre d’injúries i ara l’acció judicial continuarà el seu procès

Per R.m.s.

Cinca baixa les escales de la Batllia després de veure’s amb la magistrada i Eusebi Nomen, ahir.
Cinca baixa les escales de la Batllia després de veure’s amb la magistrada i Eusebi Nomen, ahir. | Tony Lara
Jordi Cinca va entrar ahir a la Batllia somrient, de la mateixa manera que ho va fer Eusebi Nomen. Òbviament, van entrar per separat perquè ara mateix són dues persones que no es poden ni veure, i les actituds es van reflectir a l’interior de l’edifici, quan a la sala del Tribunal de Corts, la batlle va començar a tractar l’acte de conciliació per tal de trobar una bona entesa. Acte de conciliació que va quedar en res, perquè el ministre de Finances i portaveu del Govern va dir que, de rectificar, no en pensa, perquè considera que no té per què canviar el que va dir ni res que penedir-se. Com que Nomen creu tot el contrari, hi haurà un altre capítol, sense data establerta, quan dictamini la batlle.
 
L’acte va ser ràpid, gairebé un quart d’hora en total, que es va centrar bàsicament en la magistrada demanant-li a Nomen primerament si estaria disposat a admetre una rectificació de Cinca. Però aquest, segur de si mateixa, va dir que no, que no rectificava. A partir d’aquí, sessió tancada i tots dos cap a casa sabent que es tornaran a veure davant del tribunal per començar a tractar la querella per injúries que l’economista ha posat contra el ministre. Serà la justícia qui dirà si la injúria existeix, i serà per via del Tribunal de Corts i amb una via especial per la condició d’aforat del ministre.
 
«Lamento que el ministre no estigui disposat a rectificar i que s’hagi de mantenir en peu una querella contra un membre del Govern d’Andorra. No em puc deixar fer», va manifestar ahir Nomen després de la compareixença davant de la batlle. 
 
Vincula Nomen als Cierco/ En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres del passat 20 de gener, Jordi Cinca va obrir la caixa de Pandora amb la seva declaració que tant va molestar l’economista i exconseller: «No deixa de ser curiós que el senyor Nomen, promotor de la cooperativa Raiffeisen, tingui informació sobre els passos que va seguint la família Cierco, i tingui informació sobre si al març tindrà o no resposta en aquests suposats processos que ha iniciat la família Cierco als Estats Units. Serà que participa de totes aquestes reflexions i d’impulsar tots aquests actes, perquè si no no acabo d’entendre com té tota aquesta informació». 
 
A partir d’aquí, Nomen va saltar pel que considerava una difamació contra la seva persona. L’economista va assegurar al moment que l’acusació del ministre era falsa, «perquè si tinc tota aquesta informació és perquè surt a internet». Nomen va insistir en el seu discurs de defensa pública davant de la premsa que si el Govern està impulsant «un projecte que afecta a milers de persones, que té un efecte de centenars de milions d’euros, és normal que des de Raiffeisen seguim l’evolució de tot el que és relatiu a BPA, i tot el relatiu a a les demandes als Estats Units, perquè és accessible per internet».
 
Si les manifestacions de Cinca van ser dimecres dia 20, el mateix divendres 22 Nomen era a la Batllia presentant la querella. «El que busco és una rectificació per sobre d’enemistats ni altres coses». Nomen considera que les paraules del ministre menyspreen la seva persona però també el projecte Raiffeisen, el qual ahir al vespre va tenir una reunió per decidir les accions legals contra l’AREB i l’INAF. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT