PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aprovada la creació del centre Maria Moliner

Per EL PERIÒDIC

Una nena entra a l’escola espanyola d’Escaldes.
Una nena entra a l’escola espanyola d’Escaldes. | ÀLEX LARA
El Consell de Ministres del Govern d’Espanya va aprovar ahir un reial decret pel qual es crea el Col·legi Espanyol María Moliner, que integrarà les cinc escoles espanyoles ja existents al Principat i que començarà a impartir els seus ensenyaments durant el proper curs educatiu 2016-2017. El nou col·legi s’integrarà a la xarxa de centres de titularitat de l’Estat a l’exterior i tindrà, transitòriament, dues seus.
 
Així, els cursos d’educació infantil i primària estaran ubicats a les instal·lacions actuals de l’Escola Espanyola d’Escaldes-Endorgany, i l’educació secundària es cursarà en l’actual Institut Espanyol d’Andorra a La Margineda.Els centres que passen a integrar-se al Col·legi Espanyol María Moliner són, a més dels dos citats, les escoles espanyoles d’Andorra, de la Vall d’Orient i de Sant Julià de Lòria.
 
El conveni entre el Govern d’Andorra i el d’Espanya en matèria educativa està en vigor des de l’any 2007 i es considera d’interès mutu perquè tots dos estats disposin dels mitjans necessaris per garantir la qualitat de l’ensenyament que la societat requereix i mantenir a Andorra una educació espanyola impartida pels centres de la mateixa titularitat, segons ha informat l’agència EFE. 
 
Conveni educatiu / El Principat i Espanya van decidir signar el conveni «tenint en compte la col·laboració històrica i tradicional entre els dos països en matèria educativa, base d’un millor coneixement i entesa entre els seus pobles i garantia que la proximitat geogràfica ho és també dels seus valors socials i culturals respectius», segons s’especifica en el mateix document.
 
Així mateix, es va arribar a l’acord tenint present que l’estructura educativa andorrana «és plural i estipula que l’existència de centres que segueixen altres sistemes educatius diferents de l’andorrà ha de ser reconeguda per conveni internacional». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT