PUBLICITAT

Sant Sebastià

Or i plata per a Guri i rècord d’Andorra per a Moya a l'Espanyol promesa 'indoor' d'atletisme

Gómez acaba lluny de la seva marca i no pot passar a la final en la primera participació en aquesta competició

Per El Periòdic

Pol Moya, a l’Espanyol promesa, al velòdrom de Sant Sebastià.
Pol Moya, a l’Espanyol promesa, al velòdrom de Sant Sebastià. | FACEBOOK
Bon botí l’aconseguit per la delegació de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) al campionat d’Espanya promesa en pista coberta disputat el cap de setmana passat a Sant Sebastià.
 
Clàudia Guri era la favorita a les dues proves que competia. Va començar amb la prova de triple salt, a la qual li afecta menys el turmell al qual arrossega molèsties des de fa ja unes setmanes. Al primer salt va marcar 11,67, la quarta millor marca de la jornada. D’entrada, ja estava a la final i a la primera actuació va fer 11.74, una marca que la situava segona fins que en la segona tanda, Andrea Salvador (València Terra i Mar) va fer un excel·lent 12.17. La saltadora del CE Sant Julià va millorar també en el segon salt amb una distància d’11.99 que de nou la situaven segona. Amb tot, aquell salt no va ser bo, segons va explicar el director tècnic de la FAA, Abraham Férriz: «Va saltar a 30 centímetres de la plastilina». El seu rècord i el d’Andorra està en 12,40. No l’hauria superat però sí que era suficient per penjar-se l’or.
 
En alçada sí que va imposar la seva llei. La plusmarca nacional la té la seva mare, Magui Moreno, amb 1,81 metres (del 1990). Guri tenia una millor marca d’1,77. Amb el turmell tocat no va passar d’1,72, que va aconseguir al segon intent, suficient per superar en tres centímetres la segona i la tercera.
 
Pol Moya partia com a vuitè favorit en els 800 metres i en una primera semifinal molt ràpida, va fer 1:52.70, nou rècord d’Andorra absolut, superant en gairebé quatre segons una marca que ostentava ell mateix. A la final, però, el corredor del Club d’Atletisme Valls d’Andorra va acabar quart a 77 centèsimes del tercer calaix del podi.
 
Per últim, Carles Gómez debutava en un campionat d’Espanya als 1.500 i el company de Moya del CAVA no va poder accedir a la final en obtenir una marca de 4:03.78 i acabar setè, lluny de la seva millor marca de 3:59.66.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT