PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’exministra de Cultura recull firmes contra l’edifici el Núvol

Susanna Vela demana suport per «aturar l’agressió al patrimoni arquitectònic i al paisatge urbà»

Per E. J. M.

Pàgina oberta per Susanna Vela a la plataforma de recollida de firmes Change.org.
Pàgina oberta per Susanna Vela a la plataforma de recollida de firmes Change.org. | CHANGE.ORG
L’exministra de Cultura, historiadora i cap d’Àrea d’Arxius i Gestió de Documents, Susanna Vela, ha iniciat una recollida de firmes a la plataforma Change.org «per aturar l’agressió al patrimoni arquitectònic i al paisatge urbà d’Andorra la Vella». Amb les signatures, Vela vol pressionar el Govern perquè es replantegi el projecte de l’edifici The Cloud (El Núvol) d’Andorra Telecom. Entre les persones que ja han signat la petició hi ha l’exministre de Turisme Claude Benet i el cap de Política Lingüística, Joan Sans, entre molts d’altres. Vela ja ha captat més de 200 suports.
 
Vela argumenta que «el projecte [de The Cloud] s’ha concebut sense cap tipus de planificació dels recursos disponibles i necessaris, ni la més mínima participació ciutadana i afectarà tota la Vall». La responsable d’arxius es pregunta «quina és la finalitat real d’un edifici de més de deu  plantes en ple centre comercial d’Andorra la Vella» i es qüestiona el per què no s’ha fet un altre tipus de concurs més obert i internacional amb participació d’arquitectes andorrans». La historiadora aposta pels «edificis sostenibles i respectuosos amb l’entorn urbà i les exigències de la crisi climàtica i ambiental». 
 
Per tot això, els signants a la petició demanen: «aturar el projecte El Núvol com s’ha plantejat fins ara: sense planificació, transparència i sense respecte a la ciutadania; fer de la renovació de l’edifici de l’antic STA i de l’edifici de Bombers un projecte cultural, social, participatiu i integrador, un projecte proporcionat i ambiciós en funció i estètica; innovar amb un projecte amplament participatiu, que respongui a les exigències del Conveni europeu del paisatge; fer públiques totes les fases del projecte, exposant les maquetes als espais d’Andorra Telecom; millorar la trama urbana i social d’Andorra la Vella i tornar a donar vida i caliu a uns carrers als quals sovint els manca ànima». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT