PUBLICITAT

Richard Adam:«En l'àmbit del màrqueting, el ‘mega esdeveniment’ és un fet obsolet»

Diversos experts en màrqueting i comunicació debaten com s’enfoca l’estratègia per maximitzar els beneficis i el retorn de la inversió

Per Iván Álvarezç

Assistents al congrés escolten una ponència
Assistents al congrés escolten una ponència | Tony Lara
L’afirmació va destacar per la seva contundència i per desmarcar-se del to general dels diferents ponents. «El megaesdeveniment és un fet obsolet des del punt de vista del màrqueting». L’autor va ser Richard Adam, director comercial d’Enganding St Moritz Mountains AG (Suïssa), qui va mostrar més partidari dels esdeveniments bàsics que no impliquin fortes despeses, que no pas dels megaesdeveniments. A més, va apuntar que ell, personalment, considerava més interessants els visitants que pernocten en hostals de joventut que els que ho fan en hotels de luxe. En aquest sentit va deixar anar que «es necessiten més hotels de tres estrelles».
 
L’epicentre de les exposicions era el fet d’acollir esdeveniments anuals o únics de prestigi per matenir la demanada i atraure visitants fora de temporada, millor la marca i el posicionament de la destinació. Sota la direcció del director general de Vallnord, Martí Rafel, diversos experts van exposar els seus arguments en un interessant debat interactiu. Rafel, va indicar que Andorra està realitzant una gran tasca en aquest sentit perquè «està aconseguint atreure gent i al mateix temps posicionar la marca de país».
 
A banda d’Adam, la resta de conferenciants, Alfonso Torreño, director de Màrqueting i Comercial de Grandvalira, Philippe Sudres, director de comunicació d’Amaury Sport Organisation (França), Bruno Lalande, cap d’estratègia EMEA Repucom (França), i Martin Gaffuri, responsable de curses i de comunicació internacional de Scott Sports (Suïssa),. van coincidir a destacar la importància de la sostenibilitat dels esdeveniments i conèixer bé quin impacte tindran per a les marques i les destinacions perquè no es poden organitzar grans esdeveniments a qualsevol preu. 
 
Torreño va explicar que els esdeveniments organitzats els havien ajudat ha créixer en volum de clients que venen de fora de l’entorn d’Andorra i que era «molt important el desenvolupament de la marca per l’ambició d’arribar a altres mercats».
 
Sudres és un home fort d’ASO, empresa organitzadors, entre d’altres, del Tour de França i va parlar de la importància en l’impacte de la cursa de l’augment massiu de freqüentació en les xarxes socials durant les etapes a l’alta muntanya o l’arribada a Les Champs-Élysées. 
 
Lalande, per part seva, va deixar també una frase per al record. «Cristiano Ronaldo té tres cops més seguidors que Barack Obama», un bon exemple de la força d’una marca. Amb 20 anys d’experiència com a assessor de marques, va destacar que el consumidor està massa fragmentat i Rafel va apuntar que és «vital saber el target al què ens estem dirigint».
 
Gaffuri, el jove expert de comunicació internacional d’Scott Sports, va afirmar que «si no assumim riscos,mai podrem destacar» i que un «esdeveniment de massa no sempre significa tenir èxit».
 
Finalment, es va arribar a la conclusió que és important pensar molt bé el que es fa i saber buscar un retorn positiu, ja que possiblement un esdeveniment bàsic en temporada baixa, a dos tres anys vista, pot generar un impacte econòmic més gran que no pas una competició de masses. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT