PUBLICITAT

Andorra la Vella

Grandvalira es vol posar a 200 al Quilòmetre Llançat

La torre i la rampa artificial que no es van fer servir al 2015 ajudaran a superar el rècord de velocitat a la Riberal

Per Iván Moure

Manrique, convidat a la presentació de la cita de Copa del Món de Km Llançat a Grandvalira, ahir a l'exterior de la seu de MoraBanc.
Manrique, convidat a la presentació de la cita de Copa del Món de Km Llançat a Grandvalira, ahir a l'exterior de la seu de MoraBanc. | InforPlanet
La fórmula 1 de l’esquí torna a Grandvalira per cinquena vegada consecutiva amb un objectiu clar: superar els 200 quilòmetres per hora. Una torre metàl·lica i una rampa artificial que es van afegir l’any passat a la sortida de l’escenari de competició, la pista Riberal de Grau Roig, però que no es va poder fer servir pel vent, s’estrenaran si no ho torna a impedir l’aire, que per normativa, no pot bufar a més de 17 km/h. L’objectiu, amb aquells esquís tan curiosos i impactants que gairebé mesuren 2,40 metres de llarg superar els 200 per hora, xifra que seria rècord en territori andorrà, tot i que encara lluny de Vars (França), on hi ha la plusmarca amb 252,63 km/h.
 
La cita andorrana de Quilòmetre Llançat, que serà doble i es disputarà el 10 i 11, i el 12 i 13 de març, serà la segona seu de les cinc que hi ha en el calendari, per darrere de Sun Peaks (Canadà) –es disputa aquest cap de setmana– i davant de Vars, Idre (Suècia) i Kaunertal (Àustria). «Ens posicionem com una estació de Copa del Món. Repetim perquè la gent confia en nosaltres i tenim una pista de les poques del món que permeten seguretat i velocitat alhora», va assenyalar Alfonso Torreño, director comercial de Granvalira. Nadal Antor, el que s’encarrega de tenir la pista en condicions per competir, va recordar: «És l’única del sud d’Europa homologada». Per això la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI) ha demanat que la primera cita, la del 10 i 11, sigui també puntuable per a la primera edició del Campionat d’Espanya. «S’ha demanat que coincideixi amb una Copà del Món perquè no sigui cap esforç extra», va justificar Eduard Manrique, un dels sis que tenen llicència al país veí del sud, convidat ahir a la presentació de l’edició del 2016 a la seu central de MoraBanc.
 
Per a aquest cap de setmana també s’havia afegit com a novetat el Campionat d’Andorra, però ahir a la tarda es va decidir suspendre per la falta d’un mínim d’inscrits. Amb tot, sí que hi haurà representació tricolor a les Copes del Món en una categoria batejada com descens, a la qual no van amb les equipacions de làtex, com els de la categoria reina, però també vàlides per competir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT