PUBLICITAT

Andorra la Vella

Liberals s’adhereixen a la campanya #HeforShe

La proposta de les Nacions Unides busca potenciar la igualtat de gènere

Per Iván Álvarez

Judith Pallarés, França Riberaygua, Amadeu Rossell i Jordi Gallardo, ahir
Judith Pallarés, França Riberaygua, Amadeu Rossell i Jordi Gallardo, ahir | El Periòdic
Liberals d’Andorra es va adherir ahir a la campanya de les Nacions Unides #Heforshe, per potenciar la igualtat de gènere. Per tot plegat, van anunciar que avui, Dia Internacional de la Dona, tenen previst sortir al carrer «per recollir signatures d’adhesió a la campanya», tal i com va indicar la secretària d’organització, França Riberaygua, i per recollir l’opinió de la ciutadania al voltant de si encara hi ha desigualtat de gènere al país i quins programes d’ajuda o suport a la dona coneixen.
La consellera Judith Pallarés va afirmar que «les polítiques d’igualtat han de ser conjuntes i transversals» i que es plantegen realitzar alguna acció al voltant d’aquesta temàtica. La sortida d’avui serà «un punt de partida» per comprovar so els programes que hi ha actualment a Andorra funcionen correctament. En aquest sentit, Pallarés va reconéixer que «recollirem neguits de la gent de manera formal i ens trobarem amb diferents associacions del país». 
Jordi Gallardo, per part seva, va posar l’accent en què el tema dels estereotips en la societat «encara està pendent». «Poc a poc s’està trencant i ja sembla superat i ara s’entén que tots hem de tenir les mateixes oportunitats», va remarcar. Aquesta igualtat de gènere, però, sembla trontollar en alguns perfils de joves. Pallarés va parlar de la «tendència a l’excés de control a les xarxes socials» en una franja d’edat concreta i va apuntar que tot «se’ns ha escapat una mica».
A més va deixar clar que «encara queda camí per recórrer» i va insistir en la importància de l’educació a les escoles per superar certs tòpics. Els membres de la formació estaran a les 10.00 hores a la plaça de la Rotonda i a les 13.30 hores a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella. A la tarda, a les 17 hores, aniran a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany i a les 20.00 hores a la cruïlla del carrer de la Unió amb Avinguda Carlemany per recollir adhesions.
PUBLICITAT
PUBLICITAT