PUBLICITAT

ENCAMP

El conveni amb Saetde preveu avui una sessió força tensa

La minoria dubte sobre la transparència de l’acord amb la societat

Per JOSEP ROMERO

Una sessió del Consell de Comú de la parròquia d’Encamp
Una sessió del Consell de Comú de la parròquia d’Encamp | ANA
El consell del Comú d’Encamp es reunirà a partir de les 11 del matí en sessió extraordinària arran de la demanda presentada pels consellers de la minoria per tractar sobre l’acord que la corporació encampadana va signar,a finals del mandat passat amb el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat. 
 
Es preveu un ple tens ja que l’oposició considera que hi ha hagut  manca d’informació de l’equip de govern actual sobre l’evolució del conveni amb l’esmentada societat. El mateix cònsol major, Jordi Torres, va reconèixer públicament les dificultats per arribar a assolir alguns dels punts que integren el document. 
 
El conseller Jordi Truguet va explicar que existeix «l’ombra de la sospita» fins que no es demostri el contrari, i en aquest sentit, creu necessari donar la màxima transparència per decidir si «val la pena donar continuïtat al conveni» i especialment «saber si el poble i el Comú en treuen benefici». 
 
El representant liberal preguntarà en el consell sobre la reducció del cànon que cobra la corporació a la societat per l’explotació dels terrenys on hi ha el camp de neu en un 1%. «Un canon que ha passat del 6% al 5» o sobre la rebaixa d’un 10% de l’import que cobra al Comú per mantenir el Funicamp que està «al voltant dels dos milions d’euros». 
 
El 29 de setembre del 2015 l’aleshores cònsol Jordi Mas va rubricar l’entesa amb Joan Viladomat, i tots dos es van defensar de les crítiques tot assegurant que el document s’ajustava a la llei. 
 
A partir d’aquell moment es va obrir un període tres mesos per trobar es fórmules legals i jurídiques per tal de poder desenvolupar els diferents punts que va incloure l’acord i que totes dues parts tenien la seguretat que s’ajustava a la llei. 
Tant el comú com Saetde van indicar aleshores que l’acord ajudaria a revitalitzar el poble com l’estació, que amb les millores fidelitzaria  molt més els clients. 
 
ACORD D’INTENCIONS/ Entre d’altres aspectes, l’acord d’intencions preveu allargar vint anys la concessió, fins al 2065, i una elevada inversió al Pas de la Casa. La primera fase del projecte té un cost d’entre 12 i 16 milions d’euros i hauria d’estar enllestida d’aquí a tres anys. El cost de la segona seria semblant. 
 
La inversió a la zona esquiable del Pas es prevista, segons l’acord, en un període de tres anys, tot i que podria perllongar-se fins a sis. El projecte preveu també l’enderroc dels garatges i magatzems del Pas, la creació d’una àrea de 2.000 metres per a autobusos, una millora de la connexió entre el poble i les pistes a través d’escales mecàniques, la construcció del telecabina fins a la zona de debutants de les Abelletes i l’habilitació d’equipament. 
 
Més endavant es previst que Saetde inverteixi entre 12 i 14 milions més en altres zones del domini. Destaca, a més, la intenció de desdoblar l’accés al Cubil, millores en la connexió entre la zona del Funicamp i Soldeu i el Tarter o la instal·lació de més cabines al giny, per augmentar d’aquesta manera la capacitat de transport. El ple d’avui podria servir per esclarir dubtes o, pel contrari, afegir-ne d’altres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT