PUBLICITAT

Andorra la Vella

28 dies crucials per al MoraBanc

L'equip andorrà encara un tram vital per reafirmar les aspiracions de play-off o quedar-se en terra de ningú

Per Iván Moure

Peñarroya demana calma als seus jugadors en el Madrid-MoraBanc del diumenge passat al BarclayCard Center de la capital espanyola.
Peñarroya demana calma als seus jugadors en el Madrid-MoraBanc del diumenge passat al BarclayCard Center de la capital espanyola. | ACB PHOTO / ÁNGEL MARTÍNEZ
Després de topar-se amb Baskònia, Barça i Madrid en les set últimes jornades i d’acumular un balanç de dues victòries i cinc derrotes, per molt que pugui sorprendre el MoraBanc continua viu en l’objectiu d’intentar colar-se a les places de play-off pel títol. Desè a un triomf del setè, vuitè i novè classificats –Unicaja, Múrcia i Bilbao, respectivament–, l’equip de Peñarroya encadena en les pròximes quatres setmanes un tram del calendari que serà decisiu, amb quatre partits assequibles que serviran per reafirmar les aspiracions o, en el pitjor dels casos per quedar-se en terra de ningú.
 
Davant els 28 dies que hi ha per davant, el tècnic del conjunt andorrà va assegurar que «es tracta d’un bon moment per tenir les idees clares, per relativitzar tant els mals com els bons moments i per preparar-nos per jugar aquest tram el millor possible. La llei de l’esport és aquesta: el que ara sembla un desastre en tres setmanes pot ser una meravella. El que ens ve ens ha de motivar a tots, tenir-nos alerta i amb afrontar-ho amb optimisme. No ho entenc d’una altra manera».
 
Esperen dues visites a pistes d’equips en hores baixes i dos partits a casa contra rivals directes. Per començar, diumenge hi ha desplaçament a Manresa, que porta sis derrotes seguides i no guanya davant el públic des del 23 de desembre; el 26 de març el MoraBanc rep el Fuenlabrada, el sorprenent sisè classificat amb tres triomfs més i ha guanyat els dos últims partits fora –Obradoiro i Manresa–; el 3 d’abril toca anar al pavelló del cuer Guipúscoa i el 9 del mateix mes, al Poliesportiu contra un Múrcia que, de menys a més, s’ha situat al top-8 amb una victòria més que els tricolors. I a continuació, dues visites seguides a Unicaja i Gran Canària.
 
LA DEFENSA, EL LUNAR / Sada i Bogdanovic van manifestar després de la contundent derrota a la pista del Madrid (107-78) que, sobretot a la segona part, van manar les individualitats i «alguns jugadors van preocupar-se més de les estadístiques personals» que del joc en equip. Ahir, però, Peñarroya va tirar pilotes fora sobre les paraules de dos pesos pesants del vestidor: «No he vist el que van dir. No valoro les paraules dels jugadors i menys en públic» i va apuntar com a causant de la derrota la defensa. «Ja he parlat amb els jugadors i va ser un mal partit nostre, sobretot en situacions defensives en què podíem haver estat millor. Hem deixat al rival que jugui còmode i com el Madrid és més bo que la majoria, passa això».
 
Amb tot, Peñarroya va voler incidir en l’entitat del rival: «Aquest equip, si tens problemes, et mata. Contra un altre hauríem arribat al final amb més opcions». I de pas, va voler relativitzar la situació actual, deixant clar que malgrat que els números en la segona volta no estan sent els mateixos que a la primera, «tot sembla més negre de com està realment». I amb cert malestar per les crítiques en aquesta derrota o d’altres com la de Tenerife –que ell mateix també admet que es deuen a males actuacions– va proposar dues opcions: «O estem tranquils o, si en cada partit que perdem tot és un drama, el final de temporada se’ns farà llarg».
 
Després de tot, la Lliga Endesa continua. Superat ja un dels trams més complicats del calendari, es presenta un de nou encoratjador. Per això Peñarroya va mirar el futur amb optimisme: «Tenim deu triomfs , estem en una bona posició per poder aspirar a arribar l’últim mes per fites importants i hem de netejar el cap per jugar el millor possible el pròxim partit». 
 
Primera sessió de Navarro a la pista després de la lesió
 
Han passat gairebé quatre setmanes des d’aquell 19 de febrer en què el MoraBanc va fer pública la lesió de David Navarro, un trencament trabecular de la tíbia de la cama esquerra que requereix unes sis setmanes de recuperació. Peñarroya va apuntar que no sap si arribarà per diumenge, però en tot cas ahir a la tarda va tenir el primer contacte amb la pista del Poliesportiu, incorporat a una sessió amb els seus companys de vestidor, i encara la recta final de la seva recuperació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT