PUBLICITAT

Andorra La Vella

Roig retira dues demandes contra el comú lauredià

El «canvi d’escenari» polític porta el conseller d’SDP a pactar amb el nou cònsol

Per MARISA DA COSTA

El conseller d’SDP, Josep Roig, en una compareixença anterior.
El conseller d’SDP, Josep Roig, en una compareixença anterior. | TONY LARA
«El canvi d’escenari» polític és el que va portar al conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Josep Roig a decantar-se per la retirada de les dues demandes que, en el transcurs de la legislatura passada i encara amb Montserrat Gil i Unió Laurediana (UL) al capdavant del Comú de Sant Julià, va entrar a la Batllia. Amb l’entrada del nou govern comunal, Roig ha tingut accés a la informació que exigia des de l’oposició. 
 
Tal com va informar ahir el mateix Roig i fruit de l’acordat amb l’actual cònsol major de la parròquia, Josep Vila, la delegació laurediana d’SDP ha optat per «retirar els procediments judicials» interposats l’anterior mandat, en vista dels «resultats de les últimes eleccions comunals» i a resultes del diàleg amb l’actual líder. Des de la formació socialdemòcrata i progressista es consideraria que ambdós requeriments han quedat sense efecte un cop Unió Laurediana es troba fora del panorama majoritari. 
 
Les demandes que es retiren / Els processos que s’havien iniciat a la Seu de la Justícia, entrats «en paral·lel», per part de Roig com a conseqüència de «l’opacitat» i la «falta de transparència» de què, segons el conseller, pecava l’anterior equip comunal i que ara queden sense efecte, responen a dues qüestions diferents. D’una banda, SDP per laurèdia desisteix de la reiterada petició del pla de viabilitat que l’equip de Gil havia estudiat per a Camprabassa, una demanda que, en no ser resposta des de la majoria comunal, Roig va dur el setembre de 2014 a la Batllia. El segon dels requeriments que es retira  respon també una falta de resposta pel que fa a una petició d’informació. El buit que quedava després que el conseller socialdemòcrata i progressista demanés informació sobre determinades partides del pressupost de l’anterior exercici, el portava a fer una demanda a través de la justícia el febrer de 2015. Ambdues peticions han quedat invalidades. 
 
A la demanda del pla de viabilitat d’Unió Laurediana per a Camprabassa, Roig rebia el mateix fulletó que l’anterior equip comunal havia enviat a les famílies de la parròquia, i que datava del 2007. Això el va portar a concloure que UL no disposava d’un pla de viabilitat per a l’ens. 
 
La informació requerida al respecte dels pressupostos ja és en mans d’SDP –facilitada per la nova junta de govern– i es troba ara en fase d’anàlisi. Roig va preferir ser prudent i no pronunciar-se sobre el contingut d’aquesta informació, remetent aquesta tasca al mateix Tribunal de Comptes i emplaçant el «desglossament de la informació» al moment en què l’examen dels documents es trobi en una fase més avançada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT