Cap gol en l’inici del play-off pel títol i tot es queda igual

El Don Denis segueix líder amb l’avantatge de set punts i amb una jornada menys per disputar

Per ALBERT CANES

Salomó intenta superar Coca, en una acció del partit d’ahir entre la UE Santa Coloma i el Tic Tapa Sant Julià. | EMILIO PRENAS
Tot queda igual després de la primera jornada del play-off pel títol. Cap dels quatre equips que s’està disputant el campionat de la Lliga Grup Becier va ser capaç de traspassar la porteria del rival i la classificació, automàticament, va quedar amb les mateixes diferències, això sí, amb un punt més per a cada equip i una jornada menys per disputar. Aquest fet beneficia al líder, el Don Denis Santa Coloma, que amb set punts de marge respecte el seu rival d’ahir, l’FC Lusitans Les Barques, és a només tres victòries d’assolir el títol amb cinc partits encara per davant.

Primer contra segon/ No semblava que el resultat seria el de 0-0 quan en només 10 minuts, el partit entre l’actual campió i el Lusitans va veure dos ocasions claríssimes. Primer va ser José Antonio Villanueva qui, després d’una errada de la defensa colomenca va estar a punt de superar Eloy Casals, però al final no va tenir èxit. Tampoc va tenir sort en la següent jugada Cristian Martínez, que en una jugada de contraatac va provar la vaselina sobre Ricardo Paz, però l’esfèrica va sortir fora.

Eren les primeres accions d’una primera meitat que no va comptar amb moltes ocasions i les poques que va haver van ser les defenses o porters qui van eitar els gols. Al minut 28 va ser Paz qui aturava sobre la línia de gol una rematada de cap després d’un córner i quatre minuts després era Omar Diop qui evitava el xut de Xaime Noguerol quan es disposava a fer el gol després d’haver superat el porter de l’equip lusità.

Més accions de perill es van veure en el segon temps, però cap d’elles va acabar amb èxit. La més perillosa va ser la que va protagonitzar Juanfer Laín tot just sortir al camp al 66 quan va col·locar un xut enverinat des de fora l’àrea que va sortir rosant el travesser. Als instants finals Riera ho tornava a provar de lluny i Casals s’havia d’estirar per evitar el gol del Lusitans i ajudar a sumar als colomencs un punt important per al seu equip.

Enfrontament matinal/ Les ocasions clares en el duel entre la UE Santa Coloma i el Tic Tapa Sant Julià també van ser comptades. En la primera meitat, la més perillosa va ser la de l’equip colomenc en un contraatac amb superioritat numèrica que va acabar amb un xut desviat de Jesús Rubio. El Tic Tapa va comptar amb minuts de domini en la segona part i va estar a punt de retrobar el seu premi al 63 quan va quedar una pilota morta a l’àrea petita que ningú va ser capaç d’empènyer dins la porteria aprofitant que el portar havia sortit. Al final, un 0-0 que no deixava content a cap dels dos equips.

Play-off per la permanència/ En la lluita per evitar el descens, La Adelita UE Engordany va golejar l’FC Encamp per 0-3 i l’Assegurances Generals FC Ordino va superar el Penya Encarnada d’Andorra per 3-2.