Purito perd divuit segons respecte al nou líder

El resident Daniel Martin guanya a la Molina i encapçala la general

Per EL PERIÒDIC

Purito, Contador i Quintana, a la línia de sortida de Girona.
Purito, Contador i Quintana, a la línia de sortida de Girona. | Josep Lago / AFP
Els Pirineus van fer acte de presència a la tercera etapa de la Volta a Catalunya. L’exigència que presentava el traçat va provocar el canvi de líder, amb el resident irlandès Daniel Martin (Etixx-Quick Step) sent el guanyador del dia i qui comanda ara la general. Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) va entrar a divuit segons del vencedor.

El recorregut transcorria entre Girona i la Molina, amb 172,1 quilòmetres i quatre ports de primera categoria, l’alt de Coubet, Toses i la Molina, aquest últim en dues ocasions. Durant la jornada van produir-se diferents atacs, però cap fructificava perquè el pilot tenia controlat a qui tenia al davant. Nacer Bouhanni (Cofidis), guanyador de les dues primeres etapes, va abandonar. És velocista i la feina ja la tenia feta en aquesta Volta. A la darrera ascensió es van produir diferents atacs buscant la victòria. Però els favorits van dir prou i es van fer veure. Nairo Quintana (Movistar) va intentar-ho, però no va fructificar perquè Richie Port (BMC) i Alberto Contador (Tinkoff) estaven atents. Martin va veure la seva oportunitat a mig quilòmetre pel final i va augmentar el ritme. Ningú el va poder aguantar i amb uns últims 200 metres explosius es va assegurar el triomf, que també li val per ser el nou líder de la ronda catalana. Aquesta és la primera victòria de l’irlandès amb el seu nou equip. Va completar el recorregut amb 5.00.27 hores. A dos segons van acabar Contador, Romain Bardet (AG2R) i Tejay van Garderen (BMC). Purito era setzè a divuit segons. A la general es troba tretzè a 28 de Martin, que mostra les credencials per tornar a adjudicar-se la Volta a Catalunya, com va fer el 2013. El segon lloc és per a cCntador a sis segons i tercer per a Bardet a vuit.