PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els isards aspiren a prendre a Letònia la segona posició

El combinat presenta contra el bàltics una barreja de joventut i veterania

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jugada del partit entre Andorra i Xipre a l’Estadi Nacional.
Jugada del partit entre Andorra i Xipre a l’Estadi Nacional. | Emilio Prenas
La selecció reprèn la Copa Europea de Nacions. Juga avui a l’Estadi Nacional (18.00 hores) contra Letònia, en la cinquena jornada de competició. Els isards presentaran novetats davant Letònia, amb la intenció de sumar una victòria que permeti atrapar als bàltics en la classificació a la segona plaça.
 
Els andorrans afronten el matx amb algunes baixes sensibles a la convocatòria, com la dels lesionats Marc Abelló i Kim Jordan, o la de Roger Fité per assumptes personals. Sébastien Causse i Galaktion Gagnidze tampoc poden ser-hi perquè tenen partit amb els seus equips. Aquestes baixes es cobreixen amb alguns jugadors que faran el seu debut a l’absoluta, com Yves Daurie, Martin Dawson i Enric Closa. «És un equip amb una bona barreja entre veterans i joves», exposa el seleccionador, Jean Martinho, que destaca que «treballem sempre per guanyar» i que tothom ha de donar el màxim per entrar en futures convocatòries: «Falten jugadors i els joves s’han de guanyar el lloc. Han de ser competitius per poder-se quedar a l’equip».
 
A la primera volta els andorrans van imposar-se a Letònia i aquest cop espera repetir triomf, que permetria igualar a la segona posició als bàltics, que sumen una victòria més. Per les característiques del rival, «pesats al davant, molt físics», els isards plantegen «jugar en tot l’ample del camp i imprimir un ritme alt de joc». Aquest partit arriba el cap de setmana després que el VPC perdés la categoria, en una temporada per oblidar pel que fa als resultats i la dinàmica. Bona part dels jugadors del combinat nacional són del club, i Martinho ha incidit en ells els últims dies per a que deixin de banda aquest aspecte i se centrin en el partit. «Hem hagut de treballar mentalment per a que no els afecti. Hem parlat molt», indica el tècnic, que confia que aquesta circumstància «no afecti. A més, nosaltres tenim un altre sistema de joc».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT