PUBLICITAT

Lleida

La millor ocupació per Setmana Santa dels darrers 6 anys a Lleida

La millor ocupació per Setmana Santa dels darrers 6 anys a Lleida

Per EL PERIÒDIC

Uns esquiadors passen la jornada a l’estació pallaresa d’Espot.
Uns esquiadors passen la jornada a l’estació pallaresa d’Espot. | SKIPALLARS
Les comarques de Lleida han registrat la millor ocupació per Setmana Santa dels darrers sis anys amb més de 75.000 visitants, segons ha informat l’ACN. 
 
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida calcula que fins ahir es va arribar als 120.000 forfets venuts entre l’esquí alpí i el nòrdic, 5.000 més dels previstos inicialment. A més, les estacions pallareses d’Espot i Port Ainé han anunciat que allargaran la temporada una setmana més, fins el 10 d’abril. La resta de complexos tancaran la temporada el proper 3 d’abril. A les zones pròximes a les estacions d’esquí s’ha penjat el cartell de complet gràcies a les nevades d’última hora que han permès als aficionats gaudir d’unes bones condicions de neu. 
 
El final de la temporada hivernal també ha coincidit amb l’arrencada de la campanya d’esports d’aventura i el bon temps que convida els turistes a gaudir de les activitats a l’aire lliure com el senderisme o la pràctica de la BTT. 
 
A les comarques de la plana les cases de turisme rural també han mplert un 95 de les places. Segons el Patronat, l’impacte econòmic que han deixat els visitants al territori supera els 30 milions d’euros.
 
Calendari / El calendari ha afavorit aquest any l’ocupació al Pirineu i a la plana de Lleida, ja que quan la Setmana Santa cau al mes de març la competència de la platja és molt menor. A més, es dóna la circumstància que les nevades tardanes han propiciat que les millors condicions de la neu s’hagin registrat precisament en aquest final d’hivern i inici de primavera.
 
El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, ha destacat a l’ACN que gràcies sobretot al bon temps els visitants previstos –més de 75.000– han allargat la seva estada amb més pernoctacions, de manera que de mitjana haurien passat a Lleida fins a tres nits. 
 
Les altes ocupacions es registren a tot tipus d’establiments. Segons Alegre, els càmpings de la Noguera també freguen el cent per cent i els bungalous s’han omplert a tot el territori. També ha estat pràcticament impossible trobar places disponibles a les cases de turisme rural.
 
La presidenta de la Federació que les agrupa, Núria Ferrando, ha afirmat que estan «molt satisfets». Explica que la majoria dels clients han passat tres nits a les cases, o bé de dijous a diumenge o de divendres a dilluns. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT