PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tres podis andorrans als Nacionals de França

Gutiérrez és segona en l’eslàlom i Oliveras obté dues terceres posicions

Per EL PERIÒDIC

Mireia Gutiérrez, en la passada Copa del Món disputada a Grandvalira a finals de febrer.
Mireia Gutiérrez, en la passada Copa del Món disputada a Grandvalira a finals de febrer. | Agence zoom / Alexis Boichard
Bona jornada en quant a resultats en el Campionat de França disputat ahir a les Menuires. Un total de tres cerimònies de podi van comptar amb presència andorrana: la de l’eslàlom en categoria femenina, amb la segona posició de Mireia Gutiérrez, i la del supergegant i combinada masculina, amb dos tercers llocs de Marc Oliveras. 
 
Pel que fa la corredora de Copa d’Europa, ahir va realitzar una de les millors curses de la temporada, marcant 13.76 punts FIS que milloren els 15.44 que té segons la 10 llista publicada per la Federació Internacional d’Esquí. Gutiérrez va finalitzar la primera mànega en la primera posició, però en la segona, sortint 30a i amb la pista més marcada, va perdre temps malgrat que va fer un bon esquí també i es va quedar a només 0,27 segons de coronar-se com a vencedora. El seu entrenador, Marc Gutiérrez valorava l’actuació explicant que «ha estat en la línia dels últims dies» i deixava clar que «aquest ha estat el millor resultat de la Mimi» de la temporada. Gutiérrez encadena amb aquest una sèrie de podis que acumula en aquesta part final del mes de març després de la primera posició a l’eslàlom dels Nacionals britànics del passat dia 24 a Tignes i de la victòria de diumenge a l’eslàlom FIS de les Menuires. L’andorrana tornarà a competir avui en els Nacionals d’Itàlia a Monte Pora.
 
En categoria masculina, l’alegria la donava Oliveras per partida doble, tot i que no va ser l’únic en brillar als Nacionals francesos ja que Joan Verdú va quedar en una bona quarta plaça i Àxel Esteve va ser 25è. En el supergegant, Oliveras va marcar un temps de 1.30,73 minuts, a 0,56 del guanyador, el francès Matthieu Bailet, per ser tercer i així sumar 15.37 punts FIS, millorant els seus 20.05 de la passada llista en la disciplina. Per la seva part, Verdú marcava un 1.30,91, 0,74 més lent que el més ràpid, i marcant uns bons 17.52 punts FIS, que també es queden per sota dels 32.50 amb què compta en la 10a llista FIS. Kevin Courrieu també va competir a Menuires, finalitzant en una 41a posició, mentre que Matías Vargas no va poder acabar la cursa. 
 
En la prova de la combinada, Olvieras repetia tercera posició, i per tant podi, amb un temps total de 2.04,04, a 0,47 del guanyador de la prova, que va ser el suís Justin Murisier. Va marcar 15.24 punts FIS, baixant dels seus 49.94 en la disciplina. En la combinada també va destacar Àxel Esteve, que va finalitzar en l’onzena plaça en el total, però que va marcar el segon millor temps en la mànega d’eslàlom d’entre tots els competidors. La marca final va ser de 2.05,27, quedant a menys de dos segons del vencedor, i va fer 26.69 punts FIS, pels 46.48 amb què compta en l’última llista. Verdú no va realitzar l’eslàlom com a mesura de precaució després de rebre un cop a la cama al final de la primera mànega, la del supergegant. 
 
Suspesos els Nacionals espanyols/ Per altra banda, ahir s’havia de disputar la primera jornada dels Campionats d’Espanya a Formigal-Panticosa, però es van suspendre.
PUBLICITAT
PUBLICITAT