PUBLICITAT

Andorra La Vella

Neix el concurs L’‘ANDplificador’ com a alternativa als ‘DijousdeRock’

Els guanyadors actuaran en la 12a Festa de la Joventut

Per EL PERIÒDIC

Actuació del grup Redthread durant una de les edicions del DijousdeRock.
Actuació del grup Redthread durant una de les edicions del DijousdeRock. | TONY LARA
L’esdeveniment musical DijousdeRock s’acomiada novament de la capital per deixar pas al concurs L’ANDplificador, una alternativa que pretén seguir amb la dinamització musical de la parròquia partint d’un nou format. 
 
D’aquesta manera, les trobades nocturnes de rock –celebrades durant els estius a Andorra la Vella– no acolliran aquest any als grups o cantants interessats en mostrar el seu art a les vies. En el seu lloc, s’erigeix la nova proposta que pretén oferir «una plataforma de difusió als creadors», segons matisa el mateix comú. 
 
Així, l’òrgan administratiu va obrir ahir la convocatòria per als grups interessats a participar en L’ANDplificador, que també vol ser un aparador musical del país però reconvertit en «format de concurs», segons matisa el mateix comú. Els grups guanyadors del certamen actuaran el divendres 3 de juny a la 12a Festa de la Joventut de la capital, un escenari força prometedor per als artistes. 
 
«Promocionar la creació musical a Andorra ha estat sempre un objectiu del Departament de Cultura del comú», assegura l’òrgan administratiu. En aquest sentit, el Concurs ANDplificador té com a objectiu promocionar la creació musical a Andorra oferint una plataforma de difusió als creadors del país. 
 
Músics solistes o en grup / El nou concurs que ha sorgit com a alternativa als DijousdeRock va dirigit a tots aquells músics solistes o en grups –preferentment joves– que inicien un nou projecte musical i cerquen un escenari per presentar-se al públic. Així, els interessats han de disposar d’un repertori mínim de 45 minuts (Rock, Pop, Hip Hop, electrònica, Funk, fusió, etc.), presentar una maqueta en format àudio o vídeo, les dades de contacte dels participants i fotografies del mateix grup. 
 
Tot plegat ho han de lliurar abans del 29 d’abril a La Central situat añ Servei de Joventut del Comú d’Andorra la Vella ubicat al Parc Central de la parròquia. 
 
Procés de selecció / En el procés de selecció es valorarà, «la qualitat musical, la joventut dels seus membres i el fet que siguin grups novells», destaca el comú. També es tindrà en compte la presència de components de la parròquia d’Andorra la Vella. 
 
La selecció es realitzarà a través d’una comissió de selecció integrada per representants de l’àrea de cultura, el servei de joventut i un representant de l’Associació de Músics d’Andorra (ASMA).
 
Actuacions DijousdeRock / Durant diverses edicions de DijousdeRock han mostrat el seu talent grups com Àmal, un grup que es defineix dins el gènere alboe i que fusiona blues, rock psicodèlic i reggae. Black Thursday, els antics membres de Hound Dogs o Komanem, una banda amb un repertori propi de gran projecció. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT