PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Solana tanca files amb el vestidor del MoraBanc

El director general de l'entitat tricolor defensa a capa i espasa el la plantilla i el tècnic després de la desfeta a Guipúscoa

Per Iván Moure

Solana i Aixàs, a la dreta, durant l'assemblea general de l'ACB celebrada ahir a Barcelona
Solana i Aixàs, a la dreta, durant l'assemblea general de l'ACB celebrada ahir a Barcelona | ACBMEDIA
Aquesta vegada no hi ha hagut estirada d’orelles. Si la setmana passada va sortir Gorka Aixàs a donar un toc d’atenció a la plantilla després de caure a casa davant el Fuenlabrada, ahir Francesc Solana va actuar de policia bo i va tancar files amb el vestidor del BC MoraBanc Andorra després de la desfeta a Illunbe.
 
El director general del club tricolor és el primer en admetre els mil i un defectes que està tenint Sada i companyia a la pista, admet que arriben temps de tempesta però assumint la crisi de resultats, s’estima més tancar files amb el vestidor. Fins el punt de demanar ajuda a l’afició: «Les temporades són llargues i hi ha moments millors i pitjors. Ara l’equip està passant per un moment complicat, ha perdut la confiança i l’autoestima; no és moment de criticar, sinó de recolzar al míster i a la plantilla. Entenc que l’afició s’enfadi després de caure a Guipúscoa, nosaltres també estem preocupats per la situació, però la necessitem més que mai. Les males èpoques se superen units i hem de  sortir junts d’aquesta el més aviat possible per recuperar el MoraBanc que tots coneixem. Diumenge ens agradaria tenir el Poliesportiu ple i recolzant».
 
Solana no va fer sang pel fet de perdre a la pista més assequible de la Lliga Endesa 2015-2016, on el GBC tan sols havia guanyat dos partits de dotze, a més d’acumular sis jornades seguides sense vèncer. «Arribava necessitat, conscient que un triomf el manté encara amb opcions de salvar-se... I va tenir més ganes de guanyar que nosaltres».
 
El director general del MoraBanc apunta a la defensa com el punt més feble. «La solidesa defensiva és potser l’aspecte més important per als equips i últimament només s’ha vist a Manresa. El sistema que tan bé havia anat a la primera volta ara està fallant, concedim cistelles massa fàcils i els rivals no dubten a atacar-te, si pot ser de tres, que fa més mal». Amb tot, Solana assegura que la derrota de diumenge es produeix «per petits detalls en un final ajustat. Fem dues males defenses en els moments claus i ens fiquen dos triples. Són molts partits perdent de manera ajustada, però l’important és arribar amb opcions i saber patir en aquestes situacions. Hem de canviar les sensacions perquè quan perds així, afecta a l’ànima».
 
Les dades donen la raó al director general. D’una banda, en les 17 jornades de la primera volta, el MoraBanc va encaixar 167 triples de 415 intents, amb un encert del 40,24% i una a mitjana de 9,82 anotats de 24,41 per partit. En els 9 partits de la segona volta, amb 93 de 225, els rivals han incrementat a 41,33 el percentatge d’encert, provant més i anotant més per partit: 10,33 encerts de 25 intents de mitjana.
 
A més, el balanç abans de l’equador de la lliga va ser de 8 triomfs i 9 derrotes i el de després, de 3 i 6. El top-8 ha passat d’estar a un triomf a dos i amb més rivals per sobre. Si a la primera volta 5 rivals dels 17 van anotar contra el MoraBanc menys punts que la mitjana que portaven, en la segona tan sols ha estat 1 de 9 (el Manresa, que portava una mitja de 70,13 i es va quedar en 61).
 
D’altra banda, és cert que en 8 dels 15 partits perduts pels tricolors s’ha produït un final ajustat, com també 4 dels 7 guanyats.
 
Solana considera que si una de les claus per sortir d’aquesta és l’afició, l’altra és entrenar. «Els partits es comencen a guanyar el dimarts. L’equip està portant una dinàmica bona fins el punt que crec que s’exercita millor que competeix en els partits. Ara és clau el treball diari per recuperar les bones sensacions». L’UCAM Múrcia, a més, s’ha convertit en un rival directe en la lluita per entrar als play-off.

Un sistema més equitatiu en el repartiment econòmic

Ahir hi havia assemblea general de l’ACB a Barcelona, amb quatre eixos principals a tocar. A grans trets, el primer proposa un informe sobre un model economic de repartiment basat en un sistema més equitatiu i simple, ben acollit pels clubs, que es continuarà evolucionant en pròximes reunions. També s’ha convocat una assemblea de treball de clubs per estudiar i analitzar diferents models del sistema de competició per implementar-lo en pròximes campanyes. També s’ha parlat de les places d’accés a l’Eurocup, l’Eurolliga i la futura Champions League i per últim es va presentar un nou patrocinador, Sportium, amb un compromís fins el juny del 2018.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT