PUBLICITAT

Una veïna de Puigcerdà demana ajuda per un desnonament

  • L'accident és a judici i l'acusació argumenta que l'equip estava mal instal.lat
  • Ha de marxar del pis on va morir la seva filla per la mala combustió de la caldera
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Rosa Seoane, en una foto del 2008 amb la seva filla. Foto: EL PERIÒDIC

Una veïna de Puigcerdà, Rosa Seoane, ha posat en marxa una campanya per demanar ajuda davant del possible desnonament del pis en el qual viu de lloguer i on ara fa dos anys i mig va morir la seva filla, presumptament per una mala combustió de la caldera. Uns fets que actualment estan a judici.

La dona, de 43 anys, ha fet conèixer el seu cas a través de la xarxa social Facebook i en alguns mitjans de comunicació d'abast estatal, ja que afirma que es troba en una "situació límit". Segons explica, el dia 15 del mes vinent s'ha de fer efectiva una ordre perquè abandoni del pis on habita al carrer d'Alfons I, en ple casc antic de Puigcerdà, per impagament del lloguer des del març de l'any passat. Tanmateix, l'arrendatària argumenta que la situació econòmica a la qual ha arribat és com a conseqüència directa de les seqüeles provocades per l'accident domèstic que va patir a l'habitatge l'hivern del 2008.

A banda de perdre la seva filla Carla, de 19 anys, Rosa Seoane va patir un infart que li va disminuir la capacitat del cor, va ser operada d'un tumor i ara requereix medicació. Actualment cobra una pensió per baixa de 700 euros al mes, dels quals, però, 300 els ha de destinar a pagar un crèdit pels funerals de Carla, que va ser enterrada a Galícia. A això s'hi ha d'afegir la despesa de les factures de llum i gas. La veïna lamenta que el judici per l'accident mortal "està anant molt lent" i que "en canvi, el judici pel desnonament s'ha resolt en solament un mes".

Quant a la primera vista, des de l'acusació argumenten que "tots els serveis estaven mal instal.lats, no hi havia reixetes per a la cuina i això va fer que el monòxid s'escampés per tota la casa", afirmen. També asseguren que la instal.lació de la caldera estava mal feta i s'hauria d'haver precintat en una revisió que es va fer prèviament, i que els radiadors estaven connectats a la xarxa de gas natural sense que la companyia en tingués constància.

La fuita va sorprendre mare i filla a mitjanit tot dormint al sofà del menjador, on havien estat mirant la televisió. Quan es va despertar, la mare va patir una intoxicació i va constatar que Clara havia mort. Els experts destaquen que el fet que ella se salvés és perquè estava asseguda i la noia estava estirada, i el monòxid de carboni s'expandeix per terra.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT