PUBLICITAT

Andorra la Vella

Recuperar sensacions

El MoraBanc necessita reaccionar per no oblidar-se quasi definitivament de l’opció d’entrar als play-off

Per JOAN JOSEP BLASCO

Sada prova de taponar el llançament de Doblas, en el partit a la pista del RETAbet.es GBC.
Sada prova de taponar el llançament de Doblas, en el partit a la pista del RETAbet.es GBC. | ACB Photo / L. García
Si realment es vol estar als play-off hi ha partits en els quals no es pot fallar. El BC MoraBanc Andorra necessita retrobar-se a si mateix, per superar els dos últims entrebancs i poder aspirar a cotes més elevades fins a final de temporada. Diumenge rep a un rival directe en aquest objectiu, l’UCAM Múrcia. No guanyar significaria un adéu quasi definitiu als play-off. El matx es jugarà al Poliesportiu d’Andorra a les 12.30 hores.
 
L’equip ha mostrat carències en els dos últims partits, que han reportat derrotes davant el Montakit Fuenlabrada i el RETAbet.es GBC. L’entrenador del conjunt andorrà, Joan Peñarroya, admet que «ens falta un plus» i que els seus jugadors no reflecteixen als partits com entrenen durant la setmana. Volen rescabalar-se de les darreres actuacions. «Tenim ganes de jugar aquest partit» per aconseguir-ho. Davant tindran a «un rival que ens exigirà molt, que intentarà posar-nos nerviosos i treure’ns de les nostres situacions mentals de partit», i que imposa «un ritme de joc alt. Sempre proposa un partit dur, físic, de molt de contacte».
Per tal de poder redreçar la situació «és el millor rival que podríem tenir ara. Està a una victòria i si som capaços de guanyar-los empatem amb ells. Tenim ganes de guanyar per continuar fins al final, per vèncer el màxim de partits possibles i ja veurem això on ens porta. L’equip té ganes de treure’s la sensació d’aquestes dues setmanes». S’acosta el final de temporada i aquest «és un moment molt important perquè queden vuit jornades. La competició continua, venim de no guanyar i de no fer-ho tot el bé que ho hauríem d’haver fet. És una realitat i en som conscients».
 
El tècnic posa especial atenció al joc que desenvolupen Campazzo i Cabezas, que mouen a tot l’equip. Per la seva part, Luka Bogdanovic confia davant els murcians «tenir una reacció» per deixar enrera els últims dos enfrontaments, ja que «necessitem canviar molt». Després de dues derrotes necessitem «fer un reset i jugar com un equip els quaranta minuts». No renuncia a res i «volem provar de guanyar tots els partits per lluitar fins al final per a les posicions de play-off».
 
Mateix objectiu / L’UCAM també busca la classificació. El seu entrenador, Fotis Katsikaris, és conscient que bona part de les seves opcions passen per vèncer a Andorra. «Ens queden vuit passos per acabar la temporada, i cadascun serà una final. Estarem ben preparats i ens hem de centrar en cada partit, no mirar més enllà del diumenge», exposa l’entrenador grec, que defineix al MoraBanc com «un dels equips que millor bàsquet fa a la Lliga. Tenen una plantilla molt àmplia, amb bones referències. A més, juguen a casa seva, on se senten més forts. A l’anada va ser molt dur i haurem de jugar un partit molt complert per poder emportar-nos la victòria». Els murcians tenen la baixa de Faverani i ressalta que amb la presència de Shermadini i Jones «juguen molt a la pintura, i ara ho faran més. Hem de defensar col·lectivament. No canviarem el nostre joc, però sí jugarem unes altres situacions». Per a que no se’ls hi compliqui el matx, «necessitem un bon encert exterior, moure bé la pilota i buscar els forats que ens pugui donar la seva defensa».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT