PUBLICITAT

La Massana

La Massana Còmic, «un talismà» per als artistes que hi assisteixen

Pieras vol ser la cara visible de l’esdeveniment durant dos anys més, després d’un any d’absència

Per ESTEFANIA GRACIA

Presentació del Saló La Massana Còmic que enguany porta a nou artistes de renom, ahir.
Presentació del Saló La Massana Còmic que enguany porta a nou artistes de renom, ahir. | EMILIO PRENAS
Després d’estar un any fora de la comandància del Saló La Massana Còmic, Joan Pieras va tornar ahir més il·lusionat que mai. Tot celebrant la vintena edició, la cara visible de l’esdeveniment va assegurar que, com a mínim, encara en té per «dues més».
 
Piere va matisar que el saló s’ha convertit en un «talismà» per als artistes que hi participen, i és que molts dels convidats que han exposat a La Massana Còmic, després han acabat aconseguint un premi o un reconeixement de renom. Per la seva part, el cònsol major de la Massana, David Baró, va matisar durant la inauguració que el saló ja forma part de la identitat de la parròquia. Pieras no se’n va voler estar de recordar amb entusiasme els inicis del saló quan –tot commemorant el centenari del cinema i del còmic– «al 1996 vam aglutinar els dos arts en una petita exposició on hi van assistir prop de 300 persones». «Qui s’imaginava aleshores que l’esdeveniment arribaria a assolir» el reconeixement del que disposa ara. 
 
Pieras també va assegurar que per poder fer una recopilació del cinema o el còmic ara és molt «més fàcil» obtenir pel·lícules o il·lustracions, «en els inicis, recordo que només vaig poder trobar un film de Barbarella i Modesty Blaise». L’organitzador va donar les gràcies al comú massanenc, i és que sense el seu suport «el saló no hauria arribat als 20 anys». 
 
Artistes de renom / Pel que fa als artistes convidats, Pieras va puntualitzar que cada any «hem comptat amb gent de ressò, però durant aquesta edició hem convidat a gent molt especial». Com n’és Enrique Corominas, conegut per les seves il·lustracions de la saga Cançó de gel i foc’adaptada a l’exitosa sèrie televisiva ‘Joc de trons. 
 
Vers l’exposició de Corominas, Pieas va assegurar que des de Tarragona «ja ens han contactat perquè puguem traslladar les obres que ara tenim al saló sobre la saga al museu tarragoní». Per tant, «és un èxit més que exportem l’art d’Andorra a l’exterior», va afegir Pieras.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT