PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sentència de la Lliga o d'una plaça a l'Europa League

Don Denis i Les Barques poden fer els deures i complir objectius el diumenge

Per J. J. B. / A. C.

Xaime Noguerol i Luigi San Nicolás lluiten per l’esfèrica, en un duel entre el Don Denis i Les Barques.
Xaime Noguerol i Luigi San Nicolás lluiten per l’esfèrica, en un duel entre el Don Denis i Les Barques. | TONY LARA
La quarta jornada dels play-off pot ser ja decisiva en diferents fronts. Per dalt, el Don Denis FC Santa Coloma es pot proclamar campió, revalidant el títol de les dues últimes temporades. Amb un empat en té prou per ser-ho. A més, l’FC Lusitans Les Barques té opcions d’assolir una plaça europea si suma més punts que la UE Santa Coloma. Per baix, el Penya Encarnada d’Andorra pot confirmar el seu descens a la Segona Divisió un any després de ser per primera vegada a la màxima categoria.
 
 El partit amb majúscules del cap de setmana és el que enfronta diumenge al migdia el Don Denis amb Les Barques, el primer contra el segon. La diferència de 9 punts que mantenen els colomencs els permet matemàticament ser campions amb un empat. Una derrota no seria suficient ja que l’average afavoriria al conjunt de Raúl Cañete i per tant seguiria sense ser matemàtic. 
 
«El nostre objectiu des de principi de temporada és ser campions. Si pot ser diumenge, perfecte, si no és així, no tenim pressa. El que volem és acabar la Lliga primers», comentava l’entrenador del conjunt colomenc, Richard Imbernón. Tot i tenir-ho pràcticament fet ja que el Don Denis hauria de perdre tot en les tres jornades que resten i Les Barques guanyar-ho tot, el tècnic no se’n refia: «Entenc que hi hagi gent que vegi que ja està fet. Estem en una situació propícia, però hem de ser prudents». Imbernón no ha hagut de parlar amb els seus jugadors per deixar clar que els tocarà lluitar de valent per assolir el títol ja que «no ha sigut necessari que els hi digui» perquè en són plenament conscients. 
 
Per l’altre cantó, el Lusitans es juga sentenciar la segona posició per poder obtenir una plaça europea. Necessita sumar més que la UE Santa Coloma, que s’enfrontarà a la tarda al Tic Tapa Sant Julià, per la qual cosa no depèn de si mateix. Malgrat tot, això no li treu l’ambició a Cañete. «Volem intentar assolir quan abans possible el segon lloc. Ja no pensem en què el Santa Coloma no sigui campió, perquè si no ho és diumenge ho serà la propera setmana. És un equip molt sòlid i juguen un molt bon futbol. Tot i això hem de pensar en nosaltres», assenyalava. 
 
Evitar el descens / Als play-off per la permanència, el Penya Encarnada serà equip de Segona Divisió si aquesta jornada suma menys punts que l’FC Encamp. S’enfronta a la Adelita UE Engordany, conjunt que ja té la salvació garantida. Per la seva part, els encampadans juguen amb l’Assegurances Genrals FC Ordino amb la intenció d’acostar-se a la taula i sortir de la plaça de promoció.
PUBLICITAT
PUBLICITAT