PUBLICITAT

Andorra la Vella

El silenci de la Comissió Jurídica genera incertesa a dos dies de les eleccions de la FAN

L’ens governamental es reunirà dilluns i es manté la incògnita de si la data dels comicis s’ajornarà

Per Iván Moure

L’equip ucraïnès en una sessió d’entrenament matinal, ahir a la piscina dels Serradells.33 L’equip ucraïnès en una sessió d’entrenament matinal, ahir a la piscina dels Serradells.
L’equip ucraïnès en una sessió d’entrenament matinal, ahir a la piscina dels Serradells.33 L’equip ucraïnès en una sessió d’entrenament matinal, ahir a la piscina dels Serradells. | TONY LARA
Dijous, tal i com havia avisat Eduard Perera abans que la Junta Electoral de les eleccions per a la Federació Andorrana de Natació (FAN) tombés per segona vegada la seva candidatura, l’aspirant a rellevar Aitor Osorio com a president va personar-se dijous a l’edifici administratiu del Govern per presentar recurs a la Comissió Jurídica Esportiva, la darrera instància que té perquè li validin la seva llista.
 
Ahir, però, l’organisme governamental no es va reunir, a falta de tres dies per a la data assenyalada per les eleccions, i tampoc va dictaminar cap sentència. Això ha generat incertesa en el món de la natació andorrana, perquè ningú no sap si dilluns a partir de les vuit de la tarda hi haurà nou president o no. Segons va informar el departament de comunicació de l’Executiu, la comissió es reunirà el mateix dilluns, unes hores abans del moment de les urnes, que potser s’ha de posposar.
 
Perquè tal i com està tot, poden passar unes quantes coses. Una és que es celebrin les eleccions tal i com estava programat i que en només haver-hi Younes Raguig com a aspirant, la seva candidatura guanyi automàticament les eleccions. La Comissió, però, podria invalidar tot el procés si quan estudii la legalitat de la candidatura de Perera acaba donant-la per bona, un altre és que s’invalidi tot el procés electoral i es comenci de zero i també podria succeir que es fixi una data nova per a les eleccions a l’espera d’estudiar el cas. Això implicaria que nentrestant, Aitor Osorio es mantindria com a president en funcions.
 
Ucraïna torarà al juliol per acabar de preparar-se per als Jocs de Rio... Si té diners
 
La selecció nacional de natació sincronitzada d’Ucraïna, d’estada a la capital, està sent un dels protagonistes de la celebració del 25è aniversari dels Serradells. L’exseleccionadora espanyola Anna Tarrés, que ha vingut amb assiduïtat al Principat des del 1995 amb Gemma Mengual i companyia per preparar les competicions de màxim nivell internacional, és ara l’assessora del combinat de l’est d’Europa i la gran culpable de tenir nedadores de què Andorra torni a tenir dins les seves fronteres nedadores de primera línia mundial. Perquè segons va assenyalar la preparadora espanyola: «Volem acabar al podi però l’objectiu és màxim. Amb el màxim respecte cap a Rússia i Xina, no ens conformem amb això. Volem guanyar».
 
Cal recordar que Ucraïna va acabar primera al preolímpic el mes passat i que per tant es va guanyar el bitllet per als Jocs de Rio de Janeiro, cita en la qual Espanya es va quedar fora. Tarrés defensa les opcions del seu equip de guanyar l’or olímpic amb una coreografia «innovadora en estètica, creació i execució. Molt diferent a les que estem habituats».
 
El treball dels entrenaments de cara a la cita de l’estiu vinent de l’estiu vinent ja s’ha pogut veure en petites dosis aquesta setmana als Serradells i Tarrés no descarta tornar al juliol: «El problema és que no sé si tindrem pressupost per venir», va admetre.
En tot cas, avui la selecció ucraïnesa realitzarà una exhibició en el marc de l’aniversari a les 13.30h.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT