PUBLICITAT

Cafè, copa i puro a la Rabassa d'Ordino

  • La benedicció del bestiar va esdevenir un dinar de germanor complet en què no va faltar de res
P. G.
ORDINO

Periodic
Germanor Molts dels assistents recullen els seus plats a la Rabassa, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La celebració era la benedicció del bestiar, però les vaques i eugues estaven a una banda estrenant la seva nova vianda menjant a la Rabassa, i a pocs metres, ciutadans, però també polítics i periodistes endrapaven un dinar molt complet amb un escenari magnífic com és l'inici de la vall de Rialb.

"Falta el cafè, la copa i el puro", va dir un dels assistents. Però no. No hi va faltar. Després d'empassar-se un plat de carn a la brasa, una amanida i préssec, també tenien coca per a tothom i, evidentment, cafè, amb les variants de cigaló per al gust de cada paladar. El puro ja va ser una aportació personal d'uns quants. Per veure, aigua, refrescos i vi. No va faltar de res, però sobretot l'escenari. Sense trobar a faltar cap taula ni cadires, perquè per grups tots es van saber trobar el seu lloc pla per sobre de l'herba que ahir estava seca per poder asseure's amb tota comoditat.

Un dia que alguns van aprofitar per passar en família al mig del camp i que d'altres només es van desplaçar fins al lloc per ser presents en aquesta tradició que dóna un reconeixement al sector ramader del país, i que després del deliciós dinar van tornar als llocs de treball, això sí, ben menjats i carregats de l'energia que va oferir el sol que es va saber mantenir durant el dinar, tot i estar amenaçat per grans núvols.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT