PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Copa Pirineus d’eslàlom reunirà 700 palistes de 20 països

La primera part de la competició es durà a terme a la Seu d’Urgell

Per EL PERIÒDIC

Presentació de la Copa Pirineus 2016.
Presentació de la Copa Pirineus 2016. | RÀDIOSEU
Prop de 700 palistes de 20 països diferents es reuniran a la Copa Pirineus d’eslàlom que es podrà veure aquest dissabte i diumenge vinent al Parc Olímpic del Segre, que n’acull la primer part i que aquests dies estrena la seva nova marca comercial, Rafting Parc. La segona prova serà els dies 30 d’abril i 1 de maig a la ciutat occitana de Pau, segons ha informat RàdioSeu.
 
Així, l’esdeveniment que acollirà la Seu preveu reunir referents internacionals i, per tant, seleccionats per als Jocs Olímpics de Rio, que es disputaran aquest estiu. La Copa Pirineus va néixer ara fa set anys amb la idea d’organitzar un circuit de competicions del més alt nivell en els dos millors escenaris d’eslàlom dels Pirineus. Ambdues competicions són puntuables per al rànquing mundial de la Federació Internacional de Canoa (ICF).  Per donar conèixer a l’acolliment, ahir es va fer una presentació de la prova a la seu de la Diputació de Lleida, un dels patrocinadors de l’esdeveniment. El diputat alturgellenc Antoni Navinés va explicar que la prova «situa la Seu com a destí de canoa eslàlom a nivell mundial» i que «aquesta competició és molt important per tot l’Alt Urgell, ja que és un element dinamitzador per la restauració i el comerç, promociona la comarca i la dóna a conèixer arreu».
 
Col·laboració institucional/ Per la seva part, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, va agrair la col·laboració de les institucions «que han fet possible situar el municipi com a destí interessant pels esportistes de màxim nivell», però també la «d’aquelles persones aficionades al piragüisme i la canoa». 
 
Batalla creu que les competicions «són un estímul pels esportistes locals i alhora suposa un impacte econòmic important pels restauradors i hotelers de la comarca».Finalment, el gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet, va afirmar que la Seu «pretén esdevenir el clúster dels Pirineus de la canoa eslàlom». Com a organitzador, va posar l’accent en «la gran tasca que fan els voluntaris». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT