PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Don Denis està pendent del campió d'Armènia per ser cap de sèrie

Necessita que l’FC Pyunik no guanyi la lliga per tornar a ser cap de sèrie en el sorteig del pròxim 20 de juny

Per JOAN JOSEP BLASCO

Parra, rodejat de jugadors del Lincoln Red Imps FC de Gibraltar, en el partit de tornada de la passada edició de la Lliga de Campions.
Parra, rodejat de jugadors del Lincoln Red Imps FC de Gibraltar, en el partit de tornada de la passada edició de la Lliga de Campions. | Tony Lara
Un any més el Don Denis FC Santa Coloma tornarà a ser el representant andorrà a la fase prèvia de la Lliga de Campions. I tindrà l’oportunitat de fer-ho com a cap de sèrie, el que a l’hora d’entrar al sorteig hauria de suposar-li tenir un rival més benèvol. Està pendent del desenllaç a Armènia per conèixer la seva condició. El que no varia és el format de la primera ronda de la màxima competició continental, que es manté amb les mateixes característiques respecte ara fa un any, amb vuit equips que representen els mateixos països.
 
En l’arrencada de la Lliga de Campions es troben els vencedors dels campionats d’Andorra, Malta , Estònia, illes Fèroe, Gal·les, Armènia, San Marino i Gibraltar. Els mateixos estats que en l’edició passada. El Don Denis es proclamava diumenge guanyador de la Lliga Grup Becier, quan encara queden dues jornades per concloure els play-off al títol. Però els colomencs no són els únics vencedors que ja es coneixen. De fet, de la primera ronda estan decidides la meitat de les lligues. Són ja campions l’FC Flora Tallinn (Estònia), B36 Tórshavn (illes Fèroe) i The New Saints (Gal·les). I els coeficients UEFA que posseeix cada club fa que fins que no es coneguin la resta de vencedors, el Don Denis ocupi la tercera plaça, amb 2.699 punts. El superen el The New Saints (3.350) i el Flora Tallin (3.350). Per darrera té el B36 Tórshavn (1.975). Aquest fet fa que sigui cap de sèrie sempre que el campió armeni no sigui l’FC Pyunik, perquè segur que el superarà el de Malta, ja sigui el líder, el Valetta FC, o el segon classificat, l’Hibernians FC. 
 
Per aconseguir aquesta quarta plaça en el rànquing de coeficients ha de sortir campió d’Armenia l’Alashkert FC, que actualment compta amb 7 punts d’avantatge al capdavant de la classificació sobre el Pyunik. Els vencedors de San Marino i de Gibraltar segur que no superaran els andorrans. El sorteig de la primera i segona ronda de la Lliga de Campions es realitzarà a la seu de la UEFA a Nyon el 20 de juny. El partit d’anada serà el 28 o 29 del mateix mes i la tornada el 5 o 6 de juliol.
 
A l’entitat colomenca s’està pendent del que pugui succeir al campionat armeni. Ser caps de sèrie «ens interessa perquè el rival teòricament ha de ser més assequible i et permet tenir més possibilitats de superar la ronda», assenyala l’entrenador del Don Denis, Richard Imbernón, que en la seva primera intervenció a Europa com a tècnic de l’equip va ser capaç de superar la primera eliminatòria, deixant fora a l’FC Banants d’Armènia. I és precisament aquesta fita en la que es fixen per tornar a repetir-la. Com a conjunt competitiu, «ens hem creat aquesta obligació. Treballem per guanyar i volem gaudir del futbol internacional. La nostra intenció és sempre donar un pas endavant. Així ho enfoquem».
 
Queden dues jornades per concloure la Lliga Grup Becier. Finalitza el 8 de maig. A partir d’aquesta data els jugadors tindran vacances dues setmanes, per reincorporar-se el dia 23. Tindran cinc setmanes per preparar l’eliminatòria. En aquest període tractaran de tancar quatre amistosos, tot i que sempre es presenta complicat trobar rivals perquè els equips o bé han finalitat la campanya o estan jugant-se la temporada en promocions i play-offs.
 
Lliga Europa / La primera ronda de la Lliga Europa comptarà amb dos conjunts del Principat. Un ja està classificat, l’FC Lusitans Les Barques, com a subcampió de lliga, i l’altre sortirà de la final de la Copa Constitució, que enfrontarà el 15 de maig a la UE Santa Coloma i La Adelita UE Engordany. Qui s’adjudiqui el títol es guanyarà l’accés de forma directa a jugar a la segona competició continental. Una victòria escaldenca significaria la seva primera participació en un torneig europeu. Aquesta primera eliminatòria la conformen 98 conjunts, 28 dels quals són campions de les respectives copes nacionals, 35 subcampions de les lligues domèstiques, i 35 tercers classificats. El sorteig es portarà a terme també el 20 de juny. El matx d’anada serà el 30 del mateix mes i la tornada el 7 de juliol.
 
Són trenta els clubs classificats fins el moment a la primera ronda de la competició. Entre aquests hi ha alguns noms reconeguts del panorama futbolístic continental, com són l’IFK Goteborg i l’AIK Solna (Suècia), Heart of Midlothian FC (Escòcia), FC Dinamo Minsk (Bielorússia), Skonto FC de Riga (Letònia) i el Shamrock Rovers FC (Irlanda).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT