Alcanyís

Memorable podi de Marcos Sanza

L’atleta del CAVA, segon al Campionat d’Espanya de 10 km

Per #GASS

Marcos Sanza, al segon caixó del podi, acompanyat per Toni Abadía i Alejandro Fernández. | #GASS
El millor atletisme espanyol es trobava a Alcanyís per prendre part al Campionat d’Espanya de 10 quilòmetres. I entre aquests Marcos Sanza. L’atleta del CAVA que va ser capaç de col·lar-se entre els millors i pujar al segon caixó del podi, finalitzant per davant d’alguns dels millors atletes de l’estat veí.

La cursa presentava algunes dificultats, com un recorregut amb pujades i baixades constants. A més, el fort vent que bufava a la localitat de Terol complicava encara més el desenvolupament dels corredors. En els primers quilòmetres un grup de quasi una vintena d’unitats va encapçalar la prova. Toni Abadía, que acabaria imposant-se, va pujar el ritme a partir del tercer quilòmetre per escapar-se i ja no van poder atrapar-lo. Va vèncer amb 29.47 minuts, materialitzant un triplet històric amb els ors als Campionats d’Espanya de camp a través i de 10.000 metres en pista coberta. Per darrera, ja només eren cinc els que el seguien. Sanza va decidir al darrer quilòmetre i mig imprimir un ritme més elevat. A 500 metres per al final del marroquí Abderrahim El Jaafi l’avançava per concloure segon amb un crono de 30.11. Com que no és español, no entra a la classificació del campionat, plaça que va ser per a Sanza, que acabava la cursa tercer amb 30.18. Completava el podi Alejandro Fernández (30.32).

«Aquesta medalla significa molt per a mi, perquè he pogut comprovar que estic entre els millors corredors d’Espanya, un país que no és qualsevol en el món de l’atletisme. Actualment és el millor d’Europa en fons», assegura Sanza, remarcant que el podi «ajuda a seguir treballant, perquè hi ha varis atletes de la selecció espanyola que han quedat per darrera meu».