PUBLICITAT

Lleida

La incertesa política de Catalunya i l’Estat preocupa als empresaris

Els impulsors lamenten «la incapacitat» per formar govern

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la Trobada Empresarial al Pirineu celebrada el passat any.
Un moment de la Trobada Empresarial al Pirineu celebrada el passat any. | EL PERIÒDIC
La Seu d’Urgell acull per novè any consecutiu la Trobada Empresarial al Pirineu, que se celebrarà el proper 16 i 17 de juny. 
La jornada ha arribat a la 27a edició, i els empresaris que la impulsen destaquen que enguany s’abordarà la presa de decisions en un context d’incertesa global i local. També lamenten «la incapacitat dels partits estatals per formar govern», perquè  la situació «no contribueix a generar confiança», segons informa l’ACN.
 
Els empresaris asseguren que la incertesa política –tant a Catalunya pel procés sobiranista com a l’Estat espanyol per la manca de govern– se suma als dubtes sobre l’evolució mundial de l’economia. Per tot plegat, el president de la Trobada Empresarial, Vicenç Voltes, matisa que les expectatives positives «que s’havien generat el 2015 a hores d’ara s’han frenat». 
 
Diverses autoritats es desplaçaran durant els dos dies per formar part de la trobada, però serà el president de la Generalitat, Carles Puigemont, qui s’encarregarà de donar l’inici a les conferències de la jornada el dia 17. 
 
Decidir en un món incert / El lema de la 27a Trobada Empresarial al Pirineu és Decidir en un món incert. Voltes assegura que aquest títol encaixa perfectament amb l’actualitat veient el context polític que es viu «a Catalunya i l’Estat». Respecte a la manca de govern, Voltes afirma que actualment, «amb els canvis tant accelerats, s’han de prendre decisions tant en l’esfera privada com pública, per tant, qualsevol situació que aturi la presa de decisions és negativa, per a les empreses i per ala societat en general». A més, «s’estan frenant algunes inversions per culpa d’una incertesa política que se suma a les informacions que apunten a una desacceleració de l’economia a nivell mundial, especialment en països emergents o també als Estats Units o Gran Bretanya». 
 
Procés sobiranista / D’altra banda, pel que fa al procés sobiranista català, Voltes destaca que també fa temps que crea incertesa i «és difícil que alguna incertesa afavoreixi, el que afavoreix és l’estabilitat, el fet de crear confiança, de resoldre conflictes i que tothom sàpiga en què es pot comptar i com es pot avançar, i aquí no avancem». «S’està judicialitzant tot i l’enfrontament continua; potser s’ha de passar per aquí per resoldre-ho, però quan abans es resolgui millor per a tots».
 
Atraure a més joves / La Trobada Empresarial s’ha proposat atraure a més joves. Per aquest motiu, una de les novetats d’enguany és la creació d’una quota d’inscripció per a joves d’entre 18 i 35 anys a meitat de preu. Els qui estiguin en aquesta franja d’edat pagaran 400 euros per a la inscripció completa per als dos dies, mentre que la resta n’hauran d’abonar 800. 
 
Un altre gest en aquest sentit és l’entrena d’un nou reconeixement per a emprenedors, que se sumarà al que ja s’atorgava a la trajectòria professional. El lliurament es farà durant el sopar del dia 16 i els premiats no se sabran fins aquell mateix dia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT