PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’hospital aprova el 60% dels estàndards

Després del diagnòstic inicial s’implementaran les millores

Per EL PERIÒDIC

Un professional de l’hospital fa servir el TAC.
Un professional de l’hospital fa servir el TAC. | TONY LARA
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell compleix un 60% dels estàndards avaluats per demanar l’acreditació de qualitat sanitària de més prestigi internacional: la de la Joint Comission Internacional (JCI). El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va informar ahir que «el 60% dels estàndards avaluats estan assolits o només cal alguna millora per poder ser puntuats amb un 10, nota requerida per aprovar l’estàndard».

L’avaluació diagnòstica inicial –encarregada a l’empresa Ubicue Salud– s’ha realitzat sobre un total de 287 estàndards, analitzats a partir de 1.063 elements de mesura. Els estàndards corresponen a l’atenció al pacient i al funcionament de l’organització. Ara comença el procés d’implementació de millores per acomplir el cent per cent dels estàndards que requereix la JCI per obtenir l’acreditació internacional. Aquesta nova fases s’allargarà durant 18 mesos, és a dir, finalitzarà l’any 2018.

AVALUACIÓ AL DETALL / Els estàndards de qualitat que exigeix la JCI es classifiquen en 13 capítols que, alhora, es divideixen en aquells que es dirigeixen a l’atenció als pacients i en els que incideixen en l’organització de l’hospital. Durant la presentació de la recerca del segell d’excel·lència per al centre hospitalari, el doctor Ignasi Barrachina, d’Ubicue Salud,  va advertir que «els avaluadors de la Joint Comission s’ho miren tot al detall» i va subratllar que «complir els estàndards dóna credibilitat internacional. Obtenir l’acreditació vol dir que podem confiar plenament en aquell hospital». «No s’admet ni un sol incompliment», va puntualitzar el doctor Jordi Mauri, també de l’empresa assessora.

De fet, el SAAS insisteix que «l’objectiu últim d’un procés de preparació per a l’obtenció de l’acreditació JCI és la millora de la qualitat i la seguretat del pacient» i puntualitza que «l’hospital s’hi sotmet voluntàriament com a expressió del seu desig d’assolir els més alts nivells d’excel·lència que són exigits arreu del món en el funcionament dels hospitals».

Després de la fase d’avaluació, el personal de l’hospital ja pot incidir, punt per punt, en tot allò que calgui millorar i en adoptar els processos de treball que requereix la Joint Comission. A més, paral·lelament, s’aniran implementant les mesures necessàries, des de compra de material a canvis en el vestuari de treball. El director general del SAAS, Lluís Burgués, va avançar fa unes setmanes que «tot això forma part de la reforma sanitària, perquè l’objectiu és millorar la qualitat i redistribuir millor els recursos» i va afegir que «iniciar el procés per demanar l’acreditació implica un treball més coordinat, més treball intern. Hi haurà una modificació de la cultura interna de funcionament». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT