PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACB es manté ferma per mantenir el cànon d’ascens

Realitza al·legacions al plec de la CNMC i la ressolució no es coneixerà fins el desembre

Per JOAN JOSEP BLASCO

Instant de l’assemblea d’ahir realitzada a la seu de l’ACB a Barcelona.
Instant de l’assemblea d’ahir realitzada a la seu de l’ACB a Barcelona. | ACB Photo
L’ACB va celebrar ahir a Barcelona una assemblea on el tema important del dia era l’expedient obert per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) pel cànom que manté als clubs que pugen a la Lliga Endesa. L’organisme considera que es troba en el seu dret i realitzarà al·legacions per mantenir-lo.
Després d’estudiar el plec elaborat per la CNMC, considerant que es vulnera la competència amb l’exigència de l’ACB per ser a la competició, realitzarà la tramitació de l’expedient i formularà al·legacions a l’escrit, argumentant i justificant la legalitat de la quota d’entrada i els fons de regulació d’ascensos i descensos, que són efectius des de fa més de trenta anys, i que tenen l’aval de la Federació Espanyola de Bàsquet i el Consell Superior d’Esports (CSD). La resolució tardarà a produir-se i no serà abans del mes de desembre d’aquest any. Per tant, no es farà efectiu qualsevol tipus de variació fins la temporada 2017-18.
 
El BC MoraBanc Andorra i la resta de clubs que els darrers anys han hagut de fer efectiu el pagament del cànon demanaran una compensació si finalment aquest s’acaba anul·lant. «Defensarem els nostres interessos fins el final. Si s’acaba produint demanem una mesura compensatòria», exposa el president de l’entitat del Principat, Gorka Aixàs, assegurant que l’ACB està per labor de pagar la retribució a aquests clubs si arriba el cas.
 
El ministre d’Educació, Cultura i Esports espanyol en funcions, Íñigo Méndez de Vigo, després de conèixer la decisió considera que haurien d’arribar a un acord i que «triomfi la justicia esportiva per sobre de qualsevol altre condicionament econòmic», perquè troba que el cànon és una mesura que «no té sentit» i que és «incompensible», que en ocasions impedeix que puguin equips que s’ho han guanyat a la pista.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT