PUBLICITAT

Santa Coloma

Torna la solidaritat de la Ronda per la infància

La venda de samarretes permetrà finançar els projectes de dues ONG

Per JOAN JOSEP BLASCO

Vilana va realitzar el projecte solidari fa dos anys a l’Andorra Ultra Trail.
Vilana va realitzar el projecte solidari fa dos anys a l’Andorra Ultra Trail. | Àlex Lara
Al món de l’esport hi ha ple d’històries solidàries. És un altaveu que permet donar més difusió als projectes que serveixen per ajudar altres persones. La Ronda per la infància 2.0 aprofita l’Andorra Ultra Trail Vallnord per a realitzar l’acció de la que se’n beneficiaran dues ONG amb el que recapti.
 
Dos anys enrera van posar el projecte en marxa, però en aquesta ocasió és diferent. Només hi competeix Joan Vilana i no importa si finalitza la prova. A partir d’avui es posen a la venda a les botigues Viladomat un miler de samarretes, a quinze euros cadascuna, i aquests seran els beneficis,m a més de les donacions que es poden realitzar, que es repartiran a les ONG Música per viure i Aigua de Coco. «Necessitem un esdeveniment esportiu molt important per tenir el màxim de repercussió», exposa Vilana. Fa dos anys no va poder acabar la cursa i en aquesta ocasió «vull aconseguir-ho». 
 
Música per viure és una associació que realitza la seva tasca al barri René Cisneros de Managua, la capital de Nicaragua, on la pobresa, el tràfic i consum de drogues i la delinqüència són protagonistes. «El nostre objectiu és la música com a eina d’integració social», indica Ester Segura, coordinadora de l’entitat. Treballen a través d’una congregació espanyola de monges, posant en marxa una escola de música per als més joves del barri, que els serveixi de via d’escapatòria per la realitat del seu voltant. Aigua de Coco treballa per ajudar en l’escolarització d’infants a Madagascar i Cambodja. Fa dos anys es van vendre les 600 samarretes disponibles, recollint-se quasi 10.000 euros, que es van repartir en parts iguals a les dues entitats.
PUBLICITAT
PUBLICITAT