PUBLICITAT

artesa de segre

Els Mossos desarticulen una xarxa de contrabandistes

Els detinguts transportaven mercaderia per valor de 15.000 euros tres vegades a la setmana

Per EL PERIÒDIC

Imatge del doble fons del vehicle amb què es transportava el tabac.
Imatge del doble fons del vehicle amb què es transportava el tabac. | MOSSOS D'ESQUADRA
Nou cop contra el contraban. Els passats 27 i 28 d’abril els Mossos d’Esquadra dissolien una xarxa de tres homes acusats de transportar, tres vegades cada setmana, mercaderies procedents del Principat que distribuïen arreu d’Espanya. En cada viatge es transportaven fins a un magatzem d’Artesa de Segre quantitats valorades aproximadament en 15.000 euros per tal d’evitar el delicte. Dos dels tres detinguts ja es troben llibertat després d’haver abonat una fiança total de 12.000 euros.

La xarxa desarticulada a finals del passat mes es composava per veïns d’Andorra, del Masnou i d’Artesa de Segre, de 44, 47 i 70 anys, respectivament i se’ls considera aurors d’un delicte de contraban amb l’agreujant de pertànyer a un grup criminal, tal i com informa l’ACN. Mentre que el tercer dels acusats –propietari del local–, era posat en llibertat amb càrrecs hores després de ser arrestat, els companys passaven a disposició judicial el mateix dia 29. El jutge també en va decretar l’alliberament, supeditat al pagament de 6.000 cadascun.

Investigats des de l’octubre/ Els Mossos d’Esquadra investigaven la trama des de l’octubre del passat 2015, en assabentar-se que el grup introduïa il·legalment tabac que adquiria a Andorra per després vendre’l arreu del territori espanyol. El cos va corroborar l’activitat de les tres persones, les quals desenvolupaven cadascuna un rol determinat dins l’associació.

Fent-se servir d’un vehicle amb doble fons a la part posterior, registrat a Andorra, un dels detinguts s’encarregava del transport des del país veí fins al magatzem ubicat a Artesa de Segre. L’amagatall al seient va impedir que els agents trobessin la mercaderia en els controls rutinaris al pas fronterer o en algun control policial.  Un cop a la Noguera, altres persones desenvolupaven les tasques de distribució, tot emprant automòbils nacionalitzats.

La investigació va permetre, segons van explicar els mateixos mossos, determinar que aquesta operació es repetia tres vegades cada setmana i, en cadascun d’aquests viatges, el veí andorrà baixava quantitats que no superaven els 15.000 per tal d’evitar, d’aquesta manera, poder ésser inculpat del delicte pel qual precisament se’l detenia a finals d’abril.

Després de mig any de pesquisses, el 27 d’abril es va actuar. Els mossos van detenir un dels membres del grup en el moment en què finalitzava un dels seus viatges al magatzem d’Artesa, on deixava productes valorats en la seva totalitat en 7.500 euros. Els agent no van especificar les marques decomissades. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT