PUBLICITAT

Andorra la Vella

El comiat a casa del MoraBanc amb l’opció de millorar el bagatge del curs passat

L'equip de Peñarroya rep un Obradoiro amb urgències que necessita un triomf per segellar la permanència

Per Iván Moure

Alguns jugadors visiten els nens de la base del BC Andorra.
Alguns jugadors visiten els nens de la base del BC Andorra. | BCA
Una temporada que ha donat la sensació de ser una muntanya russa però en la qual no s’ha patit el més mínim per assolir la permanència està ben a prop del seu final. Al MoraBanc Andorra tan sols queden l’Obradoiro i el València com a rivals en la segona temporada del seu retorn a la Lliga Endesa. Aquesta nit a les 21.00 hores toquen els gallecs en el que serà el darrer partit al Poliesportiu. El dia del comiat de l’afició. Un fins a l’octubre vinent marcat per les ganes de viure una nit de festa.
 
Algun acte hi ha programat perquè així sigui. Com a speaker estarà, com cada quinze dies, l’Òscar, però aquesta vegada acompanyat del Cristian, un dels seguidors que més es fan veure en els partits a casa. Al descans hi haurà la cerimònia de graduació d’Àlex Abella, Joan Arias, Guillem Bartolomé, Alexis Bartolomé, Aaron Guzman, Lex Lacopia, Eric Peña, Joel Rozados, Hugo Bartolomé, Marc Matute, Maria Martín, Claudia Comellas i Mariona Palou, jugadors del júnior que la pròxima temporada passaran a ser sèniors; fins i tot aniran amb birret  i comptaran amb un padrí, l’exjugador Carles Farfan, que els llegirà un discurs.

L'úlitima trobada de l'any entre l'equip i l'aficiñi al Polieportiu fa que Thomas Schreiner tingui clar l'objectiu al parquet: «Esperem dedicar-li aquesta victòria». Peñarroya va afegir: «Ha estat una temporada llarga, ens han tocat moments bons i acabem patit però no ens hem deixat anar en cap moment i després d’un any treballant volem fer un bon partit i que la gent marxi a casa contenta i amb una victòria».
 
Guanyar, a més, significaria obtenir la tretzena victòria, una més que la temporada passada. una dada que per al tècnic tricolor «no significa gaire». Amb tot, va recordar que la trajectòria en els últims partits reflecteix una millora: «Diumenge passat vam fer un bon partit contra el Baskònia i dimecres vam caure a Sevilla després de dues pròrrogues. Hem mostrat una línia millor de joc i no tinc dubtes que ens acomiadarem com cal».
 
Davant, però, hi haurà un Río Natura Monbus Obradoiro necessitat, que necessita un triomf per segellar la permanència matemàtica i certificar així el descens –almenys a la pista– del Movistar Estudiantes juntament amb un Guipúscoa ja fa unes setmanes que és equip de LEB Or. «Venen amb una energia i una concentració màximes. Tenen una plantilla amb 15 jugadors, poden descartar-ne tres i venen a guanyar, com s’acostuma a dir, por lo civil o lo criminal. Vindran amb el ganivet entre les dents per tractar de salvar la categoria»
 
SADA, DUBTE FINS A ÚLTIMA HORA / Peñarroya té a tota la plantilla a disposició excepte a un Sada al qual el passat 26 d’abril els serveis mèdics del club li van diagnosticar un  esquinç al lligament lateral intern del genoll dret que el mantindrien dues setmanes allunyat dels parquets. El base i capità ja ha començat fa uns dies que treballa en solitari i ahir es va provar amb el grup. Amb tot, el tècnic esperarà a avui per decidir si entra o no en la convocatòria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT