PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Open internacional d’Escaldes s’amplia un dia

El torneig marcarà un nou rècord de participació amb 900 lluitadors

Per JOAN JOSEP BLASCO

Dos lluitadors en ple combat en una edició anterior de l’esdeveniment.
Dos lluitadors en ple combat en una edició anterior de l’esdeveniment. | Tony Lara
L’augment de la participació fa que la setzena edició de l’Open internacional d’Escaldes-Engordany s’ampliï una jornada i siguin tres els dies que abasta per a que la competició sigui fluida. Es portarà a terme del 17 al 19 de juny al pavelló del Prat Gran i completarà les places disponibles, limitades a 900 participants en les modalitats de kata i kumite.
 
L’ampliació del cartell de karatekes provoca la decisió d’allargar l’esdeveniment, perquè «l’experiència de l’any passat va ser massa estressant pels competidors i l’organització», exposa Xavier Herver, director tècnic del Karate Club Fudo-Shin. Actualment hi ha 675 inscrits de 52 entitats entre federacions i clubs, amb representació d’Espanya, França, Qatar, Grècia i Andorra. El 2015 van ser 892 els participants i l’any vinent s’hi esperen mil. Els 900 d’aquesta edició establiran un nou rècord. Les categories són sènior, sub-21, júnior, cadet, juvenil, infantil i cadet. La bossa de premis és de 5.300 euros, dels quals 400 són pels guanyadors sèniors i 100 pels segons classificats.
 
Entre els participants hi serà el club de Pepe Carbonell, campió mundial en kata i subcampió europeu; a més de l’equip nacional espanyol infantil. En individual destaquen el grec Spyros Margaritopoulos, excampió d’Europa; Laura Palacios, medallista continental; i Cristina Vizcaíno i Rocío Sánchez. La presència de noms importants fa que «les medalles cada cop són més difícils d’aconseguir-les». Dels clubs andorrans hi prendran part una cinquantena de lluitadors. Com a les darreres edicions també es disputa l’Open Andorra Turisme, que el disputen vuit competidors sèniors a l’atzar, dividits en dos equips de quatre components.
El torneig va agafant rellevància, i per aquest motiu la Federació Europea de Karate s’ha interessat per a que entri a formar part del seu calendari oficial. Aquest oferiment l’estan valorant des de l’organització perquè suposaria una despesa econòmica. «Estem encantats que aquest open sigui una referència internacional», assenyala Herver, però «no sabem si és convenient o no» que estigui inclòs al programa de l’ens continental.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT