PUBLICITAT

Andorra la Vella

Palpar el que és el Dakar

El Tatra amb el que Llovera va participar a la prova és la principal atracció d’un acte que permet acostar al públic el ral·li més mediàtic

Per JOAN JOSEP BLASCO

Llovera, amb el Tatra al darrera, amb altres pilots dakarians en l’acte d’ahir.
Llovera, amb el Tatra al darrera, amb altres pilots dakarians en l’acte d’ahir. | Tony Lara
El poder de convocatòria el té ben viu. Albert Llovera va permetre fer un tast del que és veritablement el Ral·li Dakar en un acte a Andorra la Vella. El mastodòntic Tatra Jamail T163 estava exposat i tots els que ho volien tenien l’oportunitat de seure a la cabina i imaginar-se el que deu ser portar una màquina d’aquestes dimensions per les dunes i tot tipus de terreny desèrtic.
 
L’esdeveniment permetia saber que és un Dakar. Els assistents van poder veure un clip amb el resum de la vida de Llovera, un altre amb la seva participació a la prova sud-americana el 2015 i un tercer, més extens, de tot l’esforç que va significar prendre-hi part a la darrera edició. El Tatra, se’ns dubte, va ser la gran atracció. «És bona oportunitat de conèixer el que és un camió de carreres. Que la gent pugi i pugui entendre el que és», indica Llovera. Un cop a dalt un es podia fer a la idea del que és passar-se un bon grapat d’hores allí encabit. «Tothom queda força al·lucinat i em pregunten com em cap el cul al seient, com em caben els genolls en un espai tan reduït o que els comandaments van molt durs», assenyala, però la gran pregunta és «com hi pujo». Al darrer video ho van poder descobrir. Va ser un dia especial, perquè «és l’acte que més il·lusió em fa conjuntament amb el que hem va fer el Comú d’Andorra la Vella».
 
La idea del tot el muntatge de la plaça de la Rotonda va ser de Josep Maria Borrell, de Gòndola Films. És qui s’encarrega des de fa un bon grapat d’anys de portar tot l’entremat audivosial del que el pilot fa. «Vaig pensar que això la gent d’Andorra ho havia de veure», afirma Borrell, per a que coneguin que és participar al Dakar. «Fins que no veus el camió i el que costa pujar-hi no et fas a la idea del que és». És la millor manera per a que amics i conciutadans «ho palpin, i no només sàpiguen el que és llegint-ho als diaris o veient-ho a la televisió».
 
També es van mostrar una sèrie de fotografies «de la vida al Dakar. Com mengen o arreglen un pneumàtic a la prova més dura del món del motor». Perquè Llovera és dels que s’atreveix a tot: «Per a mi el més important és la seva vitalitat i com és de positiu».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT